avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Intrebare despre RCA pt o Dacie si schimbarea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Intrebare despre RCA pt o Dacie si schimbarea posesorului

Buna dimineata,
Am o serie de nedumeriri legate de RCA. Am o dacie veche si permisul din 2010, am cumparat-o de curand pe numele meu. Din pacate dupa ce am cumparat-o am vazut ca pensionarii au reducere la RCA. Ce trebuie sa fac ca s-o trec pe numele unui unchi, pensionar? Trebuie neaparat sa aiba carnet? Care este cea mai ieftina asigurare?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:39, 16 August 2013
1-Asigurarea se incheie pe numele persoanei care detine permis de conducere,tocmai pentru ca aceasta in caz de eveniment rutier sa beneficieze de asigurare pentru a putea repara auto personal sau a acorda polita in caz ca este vinovat tn producerea evenimentului
Urmatoarele date sunt necesare la incheierea unei polite de asigurare obligatorie RCA:
Despre proprietar:
Numele sau Denumirea asiguratului (proprietarul auto), CUI firma sau CNP proprietar.
Numele sau Denumirea asiguratului (utilizatorului), CUI firma sau CNP utilizator
Adresa asigurat sau Utilizator, Numar de telefon
Despre autovehiculul asigurat:
Felul auto, tipul, marca, modelul vehiculului
Numarul de inmatriculare sau inregistrare
Numarul de identificare – serie CIV/numar inventar
capacitatea cilindrica a motorului/puterea motorului
numarul de locuri si masa totala maxim autorizata.
Actele necesare pentru incheierea politei sunt:
Buletinul sau Cartea de identitate a proprietarului
Certificatul de inmatriculare a autovehiculului.

2-Regulamentul prezentului forum nu permite reclama
Pretul RCA difera intre asiguratori
In principal,proprietarii de auto trebuie sa aiba ca prim criteriu incheierea asigurarii,nu pretul ci corectitudinea asiguratorului
De pomana asigurararea este ieftina ,daca asiguratorul desfasoara cu lendoare demersurile pentru intocmire dosar de dauna,sau nu acorda suma necesara

La cate povesti cu tepe din partea asiguratorilor sunt pe internet, de la sunatul in zadar, la netrimirea remorcherului, etc etc, mai ales ca le dai si o groaza de bani de-a lungul timpului, mi se pare normal sa intrebe omul de asiguratori si de rca ieftin. Cel mai bine este sa compari toate variantele. La unele firme au pensionarii reducere, la altii studentii. Brokerii pot obtine si ei anumite avantaje, sau ofera o perioada ca sa castige o baza de clienti. Eu am folosit calculatorul de la RomAsig si am analizat absolut toate ofertele, pana m-am plictisit. Am salvat rezultatele, am mai intrebat eu printre prieteni si pana la urma am dat comanda. Deci inainte sa te apuci sa faci acte la notar, foloseste un calculator si simuleaza costurile ba cu pensionari, ba cu persoane cu dizabilitati, ba cu cine mai crezi tu ca iese mai ieftin. Si sa stii ca Inocenta are dreptate - n-o lua pe cea mai ieftina, dar nici pe cea mai scumpa, nu prea se merita.
1. asigurarea nu este conditionata de existenta permisului, si cei fara permis au dreptul sa fie proprietari de masini.
2. studentii nu prea au reducere nicaieri, ba chiar din cauza varstei, sub 30 de ani, sunt jumuliti bine.
actele de vanzare cumparare nu se fac la notar, afara de cazul cand chiar nu ai ce face cu banii.
pentru reducere la o persoana cu dizabilitati, masina trebuie sa aiba modificari pentru acel handicap, autorizate de rar.
3. nici pensionarii nu mai au reducere la toate firmele asiguratoare, de exemplu [EDITAT] si inca cateva firme nu mai acorda aceasta reducere.
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Aveti suficiente adrese de "RCA ieftin", pe care le puteti accesa pe internet.Cel mai corect este sa vizitati un broker, acesta fiind in masura sa va prezinte lista de preturi pentru politele pe care le vinde pentru orice asigurator.Cat priveste "lentoarea"....depinde nu numai de asigurator ci chiar si de sucursalele aceleiasi firme!Oameni sunt toti si unde mai pui ca au si initiative/obiceiuri foarte diferite!
Ultima modificare: Vineri, 16 August 2013
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca 2010 tarife reduse . FlorinCristian FlorinCristian Buna ziua , Am o situatie neclara , datorita preturilor ridicate din acest an si vazand costurile politelor RCA pentru pensionari am decis ca autoturismul ... (vezi toată discuția)
Schimbare proprietar auto persoana handicap sdfs sdfs Buna ziua. As dori sa schimb proprietarul masinii pe sora mea cu sindrom Down. Motivul este costul RCA. Vreau sa stiu daca beneficiez de reduceri privind RCA. ... (vezi toată discuția)
Titular asigurare radujudet111 radujudet111 Am permisul doar de 2 ani iar la un Logan de 1.4 ma costa asigurarea peste 1000 lei pe ansi este destul de mult....cea mai buna solutie ar fii sa pun masina pe ... (vezi toată discuția)