avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua. Am si eu o situatie: am fost angajata cu contract de munca la 2 societati inainte de a intra in concediu crestere copil. Dupa 2 ani mi s-a solicitat restituirea indemnizatiei primite, deoarece , in urma unor cercetari s-a descoperit ca una din firmele la care am fost angajata cu contract individual de munca, (evidentiat si pe cartea de munca) nu si-a platit darile catre stat. Am vre-o sansa sa castig procesul?Mentionez ca am facut contestatie.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: calindenisa99 , utilizator 11:13, 17 August 2013
Multumesc foarte mult pentru raspuns, dar mai am totusi o intrebare: daca legea nu ma obliga sa platesc contributiile, totusi era obligatia mea sa VERIFIC daca imi depune firma declaratiile? Conform legii, obligatia mea, nu era sa realizez venituri, adica sa am un contract de munca ?Asta am si avut!Mi-au virat chiar si salariu pe card o perioada, e vina mea ca nu m-au declarat si au oprit ei impozitele?Conform legii era obligatia mea sa depun declaratii sau raspunde firma ? Nu mi se pare corect sa fiu eu trasa la raspundere, cred ca sunt mii de mamici in situatia mea, doar ca eu am avut ghinionul sa fiu verificata prin sondaj!
1. Nu era obligatia dvs. sa verificati daca angajatorul depune declaratiile lunare ci era obligatia angajatorului sa le depuna.

2. In cele 12 luni dvs. trebuia sa fi avut venituri profesionale impozabile si atat, dar trebuie sa dovediti aceasta.

3. - Daca aveti adeverinta de stagiu de cotizare de la Casa de Pensii aceasta este o dovada ca ati avut venituri din salarii.
- Aceasta adeverinta de stagiu de cotizare confirma ce scrie angajatorul in adeverinta sa.

4. Deci chiar daca la Fisc nu apareti cu venituri dvs. ati beneficiat de ele asa cum arata adeverinta de la Casa de Pensii.

5. Faceti o sesizare la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Multumesc mult pentru toate informatiile .Imi sunt de foarte mare ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil sorinviz1 sorinviz1 Buna ziua, Sotia mea a nascut in data de 8 august 2012. A fosta angajata cu contract permanent intre 15 iunie 2011 - 18 ianuarie 2012, la un SRL apoi s-a ... (vezi toată discuția)
Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)
Oug 111/2010 antohiadriana antohiadriana Potrivit OUG mai sus amintita,eu fac parte din categoria persoanelor cu venit din activitati independente supuse impozitului,venit realizat in ultimile 12 luni ... (vezi toată discuția)