avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dosar credit cesionat catre o companie de asigurari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dosar credit cesionat catre o companie de asigurari

Am o situatie cu un credit bancar luat pe o perioada de 4 ani, cu valoarea totala platibila de 12.000 Ron. S-a intarziat cu plata ratelor 3 luni, perioada in care contractul de credit a fost cesionat catre o companie de asigurari.
La data scadenta din luna mai (prima rata neplatita dintre cele 3), graficul indica un sold de 5.526 Ron, ceea ce insemna ca daca in momentul de fata s-ar plati anticipat la banca, singurele costuri suplimentare ar fi fost comisionul de plata anticipata.
Am sunat la banca sa aflu in ce stadiu se afla creditul si care ar fi conditiile de plata anticipata in cazul in care am aceste rate neplatite, si atunci am fost anuntata ca dosarul (contractul de credit) a fost cesionat catre aceasta companie de asigurari.
Cum dosarul a fost cesionat, compania de asigurari anunta (prin mail si telefon - dupa ce i-am contactat eu) ca ei au platit suma datorata + plus dobanda aferenta pentru cei 2 ani ramasi pana la scadenta si s-a ajuns la suma de 6.689,48 Ron la care s-ar adauga si dobanda legala.
Trebuie totusi sa mentionez ca nu s-a primit notificare de la firma de asigurari, nici despre cesionare, nici despre suma ce trebuie platita - nimic in scris, nimic pe mail sau telefon. Totul a fost initiat de mine in ideea sa platesc anticipat.

In urma insistentelor mele de a primi o copie a contractului de cesiune, am primit urmatorul raspuns:
"Compania de asigurari, prin plata sumei de 6.689,48 lei, s-a subrogat in drepturile societatii bancare cu care dvs. ati incheiat contractul de credit si este indreptatita sa recupereze de la dvs. aceasta suma.

In cazul in care debitul nu va fi stins pe care amiabila, societatea noastra va uza de toate mijloacele legale pentru recuperarea debitului, inclusiv executarea silita, urmand ca toate cheltuielile pe care le implica aceasta procedura sa fie suportate de dvs."

Ce imi sugerati sa fac, atata timp cat ei refuza sa-mi trimita contractul de cesionare, iar eu consider ca suma pe care mi-o cer este mai mare decat ce reprezinta datoria mea catre ceditor la data scadenta?

Va multumesc,
G.R.E
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:33, 17 August 2013
Primul pas este sa analizati cu atentie contractul de credit, la capitolul asigurare/garantie si modalitatile de rezolvare a litigiilor, in diferite situatii.(intarziere plati, perioada de gratie, intrerupere plati consecutive, cedare creante,etc).Toate prevederile pe care le invoca banca, trebuie sa se regaseasca obligatoriu in contractul semnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Recuperatori datorie societate telefonie mobila elena10 elena10 buna seara! in septembrie 2008 am facut un abonament la un operator de telefonie mobila ,in iunie 2009 mi l-au suspendat mai avand de achitat 150 ron ,acum ... (vezi toată discuția)