IonCristi79 a scris:
Ieri am primit ultima somatie de la Apa Nova spunandu-ne ca daca nu platim ne opreste apa rece.
Eu cred ca pana cand asociatia nu achita debitele, furnizorul nu va aproba nici un fel de separare sau nou bransament.
Blocul este de 4 etaje cu doua scari si cate 50 de apartamente pe scara. La mine pe scara sunt 15 apartamente cu plata intretinerii la zi printre care si eu, iar restul restantieri, asta doar pe o scara.
Poate ati gresit un pic cifrele. Unde sa incapa 50 de apartamente pe o scara de 4 etaje, adica 10 apartamente pe fiecare nivel!?
Cele 15 apartamente care suntem la zi :(vrem sa ne facem coloana separata tot de la Apa Nova
Poate aveti sanse daca sunt 15 apartamente pe acea scara sa va separati de celelalte scari. Dar daca sunt 50 de apartamente pe o scara si vreti sa faceti un bransament doar pentru 15 apartamente pe considerentul ca cele 15 (din 50) nu au astazi debite, nu aveti nici o sansa si apoi este total gresit. Este gresit pentru ca astazi cei 15 nu au debite iar celalti 35 de pe acea scara au debite dar peste 6 luni poate din primii 15 vor fi 2-3 restantieri si din cei 35 vor fi 20 cu plata la zi. Atunci ce faceti, iar bransamente separat!?
Apoi cele 15 apartamente fara debite nu cred ca sunt toate pe un tronson sau comasate la 1-2 etaje ci rasfirate si amestecate cu celelalte 35 cu debite ceea ce face imposibil de realizat instalatii separat pentru 15 din ele.
in momentul in care cineva nu a platit sa-l debransam doar pe acela.
Da, debransarea fiecaruia este corecta. Numai ca pentru aceasta trebuie sa faceti instalatia comuna pe intreaga scara aducand o coloana principala pe casa scarii si apoi taind coloana comuna actuala de la subsol. Cei fara debite se pot bransa de la usa apartamentului indiferent ca sunt 15, 20 sau 30. Pe masura ce-si achita fiecare debitul poate fi bransat. Iar pe viitor se poate opri apa de pe casa scarii, de la usa fiecarui proprietar ce devine restantier indiferent ca astazi face parte din primii 15 sau celalti 35.
Si toata aceasta lucrare o faceti prin asociatiei fara a fi necesar avizul furnizorului.
Apoi, cred ca restantierii din scara sau asociatia dumneavoastra nu si-au achitat nici celelalte cote: reparatia facuta la terasa blocului, zugravirea casei scarii, salariile celor ce muncesc in asociatie... Cum o sa va separati cu acoperisul, subsolul, casa scarii, personalul platit daca aplicam acelasi procedeu ca in cazul separarii consumului de apa?
Asa ca solutia nu este separarea ci o buna administrarea.