avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Mai este în vigoare prevederea potrivit cãreia ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Mai este în vigoare prevederea potrivit cãreia petentul a cãrui plângere era respinsã era obligat la cheltuieli judiciare?


Prin introducerea obligatiei platii taxei de timbru la formularea plangerilor contraventionale, a fost abrogat art. 36 care prevedea obligarea petentului la plata cheltuielilor judiciare catre stat ?
Daca da, care ar fi textul normativ unde pot gasi acest lucru ( faptul ca petentul nu mai poate fi obligat la cheltuieli judiciare catre stat ) si cand a intrat in vigoare?

Va multumesc frumos !
OK, multumesc de confirmare.

O mica nelamurire mai am: cand trimit contestatia contraventiei prin posta, ce tr sa atasez:
1. Chitanta in original sau in copie la plata in numerar a taxei de timbru judiciar ?
2. La plata online, prin internet banking: OP-ul tiparit din aplicatia internet banking sau un extras de cont semnat si stampilat de banca ?

Multumesc de ajutor
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
adi_lazar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sumã de bani plãtesc dacã pierd o plângere contravenționalã? anamariacelik anamariacelik buna ziua daca depun contestatie la amenda de 300 lei,primita in baza legii 62/91,ce taxe trebuie sa suport daca nu obtin anularea? Va multumesc (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru vasilica52 vasilica52 Va rog sa-mi spuneti daca la depunerea cererii de recurs pt anularea unei amenzi de circulatie (procesul a fost sub vechilul cod civil) trebuie platita taxa ... (vezi toată discuția)