avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs ramas fara obiect
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs ramas fara obiect

Buna ziua.
Am castigat in fond anularea incetarii c.i.m.
Dupa pronuntare, a doua zi intimata a dispus de buna voie reintegrarea, insa fara plata salariilor in 15 zile de la cererea de executare adresata.
Dupa comunicare, la 4 luni de la pronuntare, intimata a facut recurs in termen de 10 zile desi reintegrarea merge in continuare (sunt la servici). Salariile nu mi le-a dat inca.
In intampinare pot cere anularea recursului ca fiind ramas fara obiect deoarece intimata a recunoscut hotararea reintegrandu-ma, sau doar ca fiind nefondat si sa dezvolt motivele?
Deasemenea pot cere suspendarea recursului pana la definitivarea urmaririi penale (am facut plangere in temeiul art. 261 codul muncii) iar dupa definitivarea urmaririi penale pot cere anularea recursului pentru autoritate de lucru judecat?
(Ne judecam cu vechiul cod de procedura civila)
Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 August 2013
codulmuncii, utilizator
Cel mai recent răspuns: codulmuncii , utilizator 13:42, 21 August 2013
codulmuncii a scris:
Problema este ca primul termen al recursului urmeaza cam intr-o luna, si sigur pana la acest prim termen nu se va incepe urmarirea. Ce fac in fata instantei de recurs, pentru ca asta a fost si ideea: sa anulez recursul cu pedeapsa penala (...)

Începerea urmăririi penale, dacă va începe, nu înseamnă şi faptul că se pronunţă o soluţie în dosar. Prin urmare, nu va exista pedeapsă.

Faceţi ceea ce este de făcut, şi anume apărări prin care solicitaţi respingerea recursului şi menţinerea ca legală şi temeinică a sentinţei pronunţate de instanţa de fond.
Gabriela Pintea a scris:

Începerea urmăririi penale, dacă va începe, nu înseamnă şi faptul că se pronunţă o soluţie...


...inseamna ca se va suspenda recursul, intrucat plangerea este facuta deoarece nu-mi da banii in termenul de la art. 261 codul munci. Daca procurorul va considera ca este infractiune ca nu mi-a data banii in termenul respectiv si il va sanctiona pe angajator, atunci recursul va fi anulat pentru autoritate de lucru judecat intrucat plata drepturilor salariale nu mai poate fi anulata deoarece ea nu s-a produs printr-o infractiune.
Dar nu cred ca se va mai suspenda recursul pentru ca inceperea urmaririi nu a inceput iar recursul este aproape...
Cum sa fac sa suspend recursul deoarece legea imi permite, insa ancheta se misca greu?
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
codulmuncii, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
pai daca procurorul ar decide ca este infractiune faptul ca nu mi s-a platit salariile, asta s-ar traduce ca acele salari trebuiau platite intrucat trebuie respectata hotararea judecatoreasca iar instanta de recurs nu mai poate intoarce executarea intrucat asta ar insemna sa modifice sentinta civila a carei nerespectare a condus la condamnarea penala a angajatorului, ori condamnarea procurorului are autoritate de lucru judecat in fata hotararii instantei de recurs.
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
codulmuncii, utilizator
Nu va fi nici suspendat si nici anulat recursul. Cererea cu care ati investit instanta este o cerere de anulare a unei decizii, iar instant s-a pronuntat sub aspectele invocate de parti.Nu are relevanta urmarirea penala pentru nerespectarea hot jud. , aceasta fiind o alta institutie de drept, diferita fata de cea cu care ati investit instant. In recurs instant Curtii de apel va analiza doar motivele invocate de recurrent si apararile dvs.Chiar si daca veti cere instantei de recurs suspendarea cauzei pana la solutionarea plangerii penale, aceasta o va respinge ca neintemeiata intrucat solutionarea recursului nu este fundamentata pe obiectul plangerii penale si nu are relevanta cum se solutioneaza plangerea. Deci, formulati-va apararile in recurs, aratand ca motivele invocate de recurrent nu sunt fondate....

Alte discuții în legătură

Neexecutarea sentintei civile privind plata salariilor si reintegrarea codulmuncii codulmuncii [b]Potrivit art. 261 codul muncii, neexecutarea de buna voie a sentintei civile privind plata salariilor in termen de 15 zile calendaristice de la data cererii ... (vezi toată discuția)
temei legal pentru o actiune cu solicitare despagubiri pentru neexecutarea unei sentinte judecatoresti definitive si executorii bughi69 bughi69 Buna ziua In primul rand as vrea sa va impartasesc ca inainte sa mi se intample nu credeam vreo data ca, la noi, invocand totdeauna la statul de drept ca o ... (vezi toată discuția)
Art. 261 din codul muncii arhontele arhontele Art. 261. Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate ... (vezi toată discuția)