avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cazul social
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cazul social

Exista undeva definit cazul social? Un tanar provenit din centrul de plasament mai reprezinta caz social daca lucreaza de cativa ani, insa nu are o locuinta?
Cel mai recent răspuns: ContSters298774 , utilizator 16:49, 27 August 2013
OG68/2003 modificata si completata precum si Legea 292 din 2011 stabilesc conditile in care o persoana poate fi considerata beneficiar al serviciilor sociale. De principiu orice pers care se afla intr-o nevoie sociala.
Cu titlu de exemplu, art.25 din og68 prezinta o lista de potentiali beneficiari.
Din ceea ce spuneti dvs, consider ca sa incadreaza in catgoria de beneficiari de servicii sociale.

Art. 25. - Beneficiarii de servicii sociale pot fi: copii, persoane vârstnice, persoane cu handicap, persoane dependente de consumul de droguri, alcool sau alte substante toxice, persoane care au parasit penitenciarele, familii monoparentale, persoane afectate de violenta în familie, victime ale traficului de fiinte umane, persoane infectate sau bolnave HIV/SIDA, fara venituri sau cu venituri mici, imigranti, persoane fara adapost, bolnavi cronici, persoane care sufera de boli incurabile, precum si alte persoane aflate în situatii de nevoie sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, doresc sa stiu un nepot de al meu la bursa studenți ... Jurj Petru Jurj Petru Bună seara, doresc sa stiu un nepot de al meu la bursa studenți familia monoparentala daca studetul nu realizează venit si provine familie monoparentala dar ... (vezi toată discuția)
Bursa socială student Elenaa5 Elenaa5 In situația in care vreau sa aplic pentru bursa socială, o pot obține dacă sunt angajata? Pentru acordare e nevoie ca venitul familiei sa nu depășească ... (vezi toată discuția)
Bursă socială facultate. ClaudiuCSI ClaudiuCSI Salutare, doresc să aplic pentru o bursa socială, venitul din cadrul familiei mele fiind unul modest și mă încadrez cu siguranță. Întrebarea este ... (vezi toată discuția)