avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bursă socială facultate.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bursă socială facultate.

Salutare, doresc să aplic pentru o bursa socială, venitul din cadrul familiei mele fiind unul modest și mă încadrez cu siguranță.

Întrebarea este :Doresc sa lucrez legal la 4 ore sau chiar full time până când începe facultatea propriu zisă. Acest lucru îmi va afecta condiția de intrare la bursa socială?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 22 Iulie 2018
Beneficiarii burselor sociale sunt:
a) studenții orfani de unul sau ambii părinți, respectiv pentru care s-a dispus ca măsură de protecție plasamentul și care nu realizează venituri peste plafonul pentru acordarea bursei sociale;
b) studenții bolnavi TBC, care se află în evidența unităților medicale, celor care suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbție grave, insuficiență renală cronică, astm bronșic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, boli rare, tulburări din spectrul autist, boli hematologice (hemofilie, talasemie etc.), surditate, fibroză chistică, cei infestați cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, cei cu handicap locomotor, spondilită anchilozantă sau reumatism articular și cu orice alte boli cronice pe care senatele universitare le pot lua în considerare;
c) studenții a căror familie nu a realizat în cele 3 luni înainte de începerea semestrului/anului universitar un venit lunar net mediu per membru de familie mai mare decât salariul de bază minim net pe economie.

In speta, faceti calculul si vedeti daca va incadrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la bursa medicala Oana E84 Oana E84 Buna seara as dori sa știu și eu dacă copilul meu cu autism are dreptul la bursa medicală pe acest diagnostic. Va multumesc (vezi toată discuția)
Bursa socială student Elenaa5 Elenaa5 In situația in care vreau sa aplic pentru bursa socială, o pot obține dacă sunt angajata? Pentru acordare e nevoie ca venitul familiei sa nu depășească ... (vezi toată discuția)
Bursa socială student waresta waresta Buna ,am primit o sumă de bani prin money gram pot pierde bursa socială de la facultate? (vezi toată discuția)