Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bursa socială student
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bursa socială student

In situația in care vreau sa aplic pentru bursa socială, o pot obține dacă sunt angajata? Pentru acordare e nevoie ca venitul familiei sa nu depășească minimul pe economie pe persoana. Părinții sunt divorțați amiabil, eu sunt in grija mamei, însă ea nu înregistrează niciun venit. In aceste condiții, pot obține bursa, dacă eu aplic și sunt angajata?
Cel mai recent răspuns: Elenaa5 , utilizator 22:02, 7 Octombrie 2018
Beneficiarii burselor sociale sunt:
a) studenţii orfani de unul sau ambii părinţi, respectiv pentru care s-a dispus ca măsură de protecţie plasamentul şi care nu realizează venituri peste plafonul pentru acordarea bursei sociale;
b) studenţii bolnavi TBC, care se află în evidenţa unităţilor medicale, celor care suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbţie grave, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, boli rare, tulburări din spectrul autist, boli hematologice (hemofilie, talasemie etc.), surditate, fibroză chistică, cei infestaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, cei cu handicap locomotor, spondilită anchilozantă sau reumatism articular şi cu orice alte boli cronice pe care senatele universitare le pot lua în considerare ( 6 alin. (2) lit. b));
c) studenţii a căror familie nu a realizat în cele 3 luni înainte de începerea semestrului/anului universitar un venit lunar net mediu/membru de familie mai mare decât salariul de bază minim net pe economie.
Inteleg, dar întrebarea mea e dacă tata se încadrează in membrii familiei dacă părinții sint divortati, nu primesc pensie de la tata și sunt sub tutela mamei.
Tatal nu mai intra in componenta familiei , daca a divortat de mama.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursă socială facultate. ClaudiuCSI ClaudiuCSI Salutare, doresc să aplic pentru o bursa socială, venitul din cadrul familiei mele fiind unul modest și mă încadrez cu siguranță. Întrebarea este ... (vezi toată discuția)
Dreptul la bursa medicala Oana E84 Oana E84 Buna seara as dori sa știu și eu dacă copilul meu cu autism are dreptul la bursa medicală pe acest diagnostic. Va multumesc (vezi toată discuția)
Bursa socială student waresta waresta Buna ,am primit o sumă de bani prin money gram pot pierde bursa socială de la facultate? (vezi toată discuția)