avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furt incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furt incalzire

Buna ziua, sunt intr-o situatie mai delicata in care suspectez ca am platit caldura vecinilor.Doua familii suntem pe acelasi contor de caldura iar cu defalcarea se ocupa vecinul cu care suntem legati iar administratorul este responsabil doar cu semnarea actelor si afisarea chelutielilor.(am aflat ulterior,nu ne-a spus nimeni asta).Banuiesc ca sunt multe ilegalitati aici. De cand ne-am mutat acolo am platit sume exagerate la caldura. Apartamentul nostru are aproximativ 70 mp,iar al lor banuiesc ca 150,dar nu pot dovedi asta.As dori sa se faca o recalculare a spatiului incalzit pentru amandoua apartamente.Problema este : in cazul in care ei nu sunt de acord cu aceasta recalculare ce pot face?
nu stiu daca administratorul este retribuit. si da,ma refer la lista cu cheltuielile de intretinere. dupa ce merg la colterm sa ma lamuresc o sa va raspund si la celelalte intrebari
Cea mai simpla rezolvare este prin montarea a doua contoare de apa calda si doua robinete dupa calorimetru. Defalcati caldura functie de consumul prin aceste contoare.
Problema se poate rezolva amiabil impreuna cu vecinul care are o suprafata mai mare.
Este bine sa renuntati la calculul incalzirii pe suprafata si sa defalcati cheltuielile de incalzire in functe de suprafata tehnica radianta (nr. elemnti de incalzire pe fiecate calorifer, conductele de suprafata conductelor de tur-retur, sunt tabele).
Sigur, administratorul este renumerat si impartirea costurilor trebuie sa fie in responsabilitatea lui, inclusiv modul de repartizare cost energie termica.
In nici un caz, nu poate fi vorba de recuperare costuri din urma.
pentru a afla suprafetele construite ale vecinului puteti cere un extras de carte funciara pentru informare
in cazul in care sunt diferente la suprafetele utilizate la recalculare adresati-va administratorului, in mod normal el raspunde de corectitudinea datelor din acte
in cazul in care vecinul si-a trecut suprafete mai mici si se scuza ca nu incalzeste intreaga locuinta va trebui sa montati instrumente de masura, contoare termice sau apometre, dar pana atunci va trebui sa recalculati toate costurile in functie de suprafetele detinute
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
ytrewq, utilizator
Prin introducerea in calcul a suprafetelor tehnice radiante, nu mai intra in discutie suprafata construita. Asa zisul furt la incalzire este o supozitie. E bine sa verificam si apoi sa ne lansam in acuzatii.
Sunt situatii, in care STR, este mult mai mai mare la o suprafat de 70 m patrati( au mai multe elemente la un calorifer sau au calorifere cu suprafata marita) fata de o suprafata de 100 m patrati.
Important este nr. elementelor radiante.

Alte discuții în legătură

Cum este corect calculata caldura la un bloc din bucuresti care a fost contorizat cu repartitoare de costuri iar ulterior sa renuntat la ele mihaelutza41 mihaelutza41 Din acest an la noi in bloc sa renuntat la repartioarele de costuri la caldura si am trecut din nou la sistemul pausal{adica se calculeaza caldura pe suprafata ... (vezi toată discuția)
Calcul repartizare factura caldura dupa schimbare de calorifere ursulina ursulina Bună ziua! In urma inventarierii caloriferelor din bloc, s-a constatat o mărire a SET-ului prin montarea unor calorifere mai mari sau a suplimentării ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza suprafata radianta? mirelademian mirelademian Va rog sa ma ajutati. Vreau sa stiu cum se calculeaza suprafata radianta. Asociatia imi spune ca depasesc suprafata radianta permisa apartamentului meu cu 39%. ... (vezi toată discuția)