avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abuz din partea unor banci ?
Discuție deschisă în Executare silită

Abuz din partea unor banci ?

Buna ziua . As vrea sa intreb daca este cineva care are anumite probleme cu banca . Va spun acestea deoarece eu sunt intr-o situatie de abuz din partea unei banci ,vsv de un contract de credit luat in 2009, de la ei si acum dupa 4 ani ,au reziliat contractul . Am avut anumite restante la ei dar le-am achitat ,eram la zi cu toate platile ,cand ei au reziliat contactul ,iar dupa 3 zile de la reziliere au facut dosar executional , urmarile fiind nu tocmai placute : blocatea tuturor conturilor in intregime ,nu doar 1/3 cum prevede legea , iar bunul care consta garantia contactului a fost ridicat . Contractul a fost pentru achizitionarea unui autoturism .
Daca cineva a mai fost intr-o situatie asemenatoare sau are un sfat pentru mine as fi recunoscatoare daca m-ati contacta .
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:25, 21 August 2013
Tocmai asta e si nelamurirea mea : cum de banca de unde a luat imprumutul nu isi rezerva ea prima data dreptul de a-si lua banii si ii vireaza intr-un alt con strain de ei ? Prima data imi recuperez eu ,ca banca suma de la debitor si il somez pe debitorul mea despre acest lucru.

Iar in cazul contului de salariu ,a fost la caserie sa-si ridice restul de 2/3 dar nu i-au putut elibera,deoarece avea nevoie de un act de la executor .Iar executorul ii spune ca nu ii poate elibera ,deoarece asta este procedura si contul trebuie sa ramana blocat.. Eu sincer nu mai inteleg nimic ! Nici pe actele de poprire nu era specificat ca se blocheaza doar 1/3 din venit,ci tot .
Pai, ca sa nu platiti dvs 60 de lei, in plus, la credit, nu au facut gaj/ipoteca pe cont . Acum sunt obligati sa vireze suma la poprire. Vor declara si ei creditul scadent si vi se va pune poprire pe 1/2 din venituri, daca nu sunt destepti sa gaseasca o solutie ca banii sa intre in contul creditului lor.

Repet ca un papagal in zeci de spete similare. Una e contul si alta salariul. Evident ca daca cere sa i se deblocheze contul , nu va obtine asta.
Trebuie sa ceara sa i se elibereze suma reprezentand 2/3, cash, la casieria bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita campion campion Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe cardul de credit? ami20021968 ami20021968 Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca ... (vezi toată discuția)
Poprire si ipoteca pe cont curent baloghjoe baloghjoe Buna ziua. Intrebarea mea ar fii : Daca se poate incasa de catre o institutie de credit rata lunara pentru credit in CONTUL CURENT, daca este instintat ... (vezi toată discuția)