avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Locul de munca!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Locul de munca!

Buna ziua!
Stiti cumva daca sotul intra in concediu de crestere a copilului iar dupa ceva timp il da afara de la serviciul acela sau pleaca el pentru un altul mai bun,stiti cumva daca ni se mai da in continuare banii aceia pentru bebe? sau trebuie neaparat timp de doi ani cat primim banii sa lucreze la acel seriviciu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:07, 22 August 2013
Poate sa se duca la munca la alt servici mai bun daca doreste,si va primi si un stimulent de insertie in valoare de 500 lei pe langa salariu.
Deci salariu+500 lei =..........

Se poate angaja doar dupa ce copilul implineste 1 an,asta daca deja sotul a optat ptr CCC.
Am intrebat daca poate sa isi schimbe locul de munca pentru ca stiam ca daca vrem sa primim banii aceia 500 lei trebuie sa aibe minim 1 an lucrat la locul de munca!
Noi vom baga actele in septembrie si cred ca vom primii banii prin octombrie iar el pe la sfarsitul lunii octombrie sau dupa ce vom primii banii vrea sa plece de la locul de munca pe care il are si sa,se duca la altul mai bun! vom primi banii in continuare,nu?
sa va zic mai pe scurt ce vreau sa stiu,sotul poate pleca de la serviciul actual si sa lucreze la altul legal? si mai primim banii aceea 500 lei timp de 2 ani?
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
Corina271, utilizator
Da, poate face asa ceva sotul dvs.

Stimuentul de insertie nu este conditionat de pastrarea locului de munca la acelasi angajator, ci de realizarea de venituri supuse impozitului pe venit. Potrivit OUG nr. 111/2010, actul normativ care reglementeaza regimul juridic de acordare a stimulentului de insertie, suma se acorda "persoanelor care, in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, obtin venituri supuse impozitului". Este vorba de acele impozite prevazute de Codul Fiscal, adica venituri rezultate din salarii, din activitati independente sau din activitati agricole.

www.avocatnet.ro/content/art...
Indiferent de locul de munca va beneficia de stimulentul de insertie atata timp cat are venituri din salariu.
Ultima modificare: Marți, 20 August 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului ioana-otilia ioana-otilia daca m-am angajat, mai pot primi bani pentru cresterea copilului? am auzit ca se pierde insemnizatia si se primeste o \\"somatie\\" pana cand copilul face 2 ... (vezi toată discuția)
Mama necasatorita, fara venituri, stimulent de insertie pentru tata georgedo georgedo Buna ziua. In cazul in care mama este necasatorita fara venituri in ultimele 12 luni, cu copil recunoscut de tata care are un loc de munca, exista ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie 92Maria 92Maria Buna seara, ma numesc Maria, am un baietel de 4 luni si 3 saptamani, in prezent primesc alocatiapt crestere a copilului si indemnizatia(600 roni) ca am fost ... (vezi toată discuția)