avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

am si eu o problema.ajutor. un salariat a beneficiat de 15 zile c.o. pe anul in curs. intre timp societatea desfiinteaza postul. ce se intampla cu banii pe care i-a luat pe zilele de concediu. incetarea contractului are loc pe 16.03.2009.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:57, 19 Martie 2009
In mod normal ar trebui sa-i returneze daca nu se intelege altfel cu angajatorul
Postul s-a desfiintat din initiativa angajatorului si deci salariatul nu are nici o vina. El nu trebuie sa returneze c/val. CO efectuat in plus. Acest aspect trebuie sa fie specificat in CCM aplicabil sau in Regulamentul intern al unitatii.
Chiar daca nu ar fi specificat nicaieri, angajatorul nu trebuie sa se bucure la a recupera niste bani de la un salariat care si asa este concediat. Mai sunt si aspecte morale nu numai cele cuprinse in legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire indemnizatie concediu de odihna? 4924 4924 Ca urmare a aplicarii OUG 63/2010 institutia unde lucrez (bugetara) se desfiinteaza; de la inceputul anului si pana la aparitia OUG 63, multi dintre colegi au ... (vezi toată discuția)
Concediu aferent activitatii part time DAYANA_Only DAYANA_Only Daca in CCM angajatorul a negociat 21 zile de c.o., unui angajat cu norma part time ce nr de zile de c.o.ii revin? Conform art. 103 codul muncii inteleg ca ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna inainte de demisie mihaela vasilescu mihaela vasilescu cu data de 15 mai intentionez sa imi dau demisia dar inainte imi iau concediu de odihna 10 zile.Eu as mai beneficia doar de 4 zile de concediu aferente ... (vezi toată discuția)