avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii.

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura Ordonanta de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura Ordonanta de plata

As dori sa stiu mai multe aspecte cu privire la ordonanta de plata dupa noua procedura
1. Daca somatia se intoarce din diferite motive (sediu schimbat, refuz, adresa negasita etc.), se poate introduce cererea de chemare in judecata, sau se considera ca somatia nu a fost comunicata? Ce trebuie facut in cazul returnarii somatiei?
2. Este obligatorie sau nu informarea privind medierea in cazul ordonantei de plata? Am citit diverse articole pe net, unele sustineau ca oronata este o cale de expectie si nu este obligatorie procedura informarii medierii, altele ca si aici este nevoie de procedura prealabila a medierii.
3. Cu privire la intampinare, Codul de procedura civilia spune doar ca intampinarea nu se comunica reclamantului. Asta inseamna ca eu trebuie sa citesc intampinarea din dosar la primul termen si se iese pe fond, sau se acorda un termen pentru a lua cunostinta de intampinare?

A avut cineva spete pe noua ordonanta de plata care ma poate ajuta?

Multumesc
Buna ziua,

Gastiti aici informatiile necesare : www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere directã - existenta obligatiei in ncpc machis machis În vechiul c.pr.civ. la art.720 ind.1 era reglementată procedura concilierii directe, act premergător acţionării în judecată. Cum se va desfăşura ... (vezi toată discuția)
Pretentii - cerere introdusa cf ncpc Irina S. Irina S. Inainte de introducerea cererii de chemare in judecata avand ca obiect pretentii ( suma de bani neplatita conform unui contract de inchiriere. Ordonanta de ... (vezi toată discuția)
Medierea in cazurile comerciale parintily parintily Buna ziua, Doresc sa ma ajutati cu o informatie: in cazul in care trebuie sa initiez un proces impotriva unei firma pentru neplata unei facturi trebuie sa ... (vezi toată discuția)