avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Dovada garantie de participare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Dovada garantie de participare

Buna ziua.
Ma adresez si eu cu o intrebare in speranta ca ma puteti ajuta.
Speta este urmatoarea:
avem cumparare directa, se trimit 3 invitatii de participare, se depun doua oferte.
La data deschiderii ofertelor, fiecare din cei doi ofertanti prezinta:
- X- ordinul de plata al depunerii garantiei de participare fara extras de cont care sa confime existenta banilor in contul autoritatii contractante,( s-au facut verificari si banii n-au intrat in cont nici in ziua urmatoare deschiderii ofertei)
-Y - prezinta ordin de plata si extrasul de cont din care reiese ca banii au intrat in contul autoritatii contractante la data deschiderii ofertei
Intrebarea este daca poate fi respinsa oferta lui X pe motiv ca la data deschiderii ofertei nu intrasera banii in contul autoritatii contractante, in timp ce in cazul lui Y banii erau deja virati in cont.
Cel mai recent răspuns: TimeeaBV , utilizator 13:41, 22 August 2013
art.86, alin.5, lit.a) si alin.6, din HG 925. S-a prezentat dovada constituirii, dar nu s-a confirmat de banca pana la data deschiderii.
Fiind vorba de cumparare directa, si inteleg ca nu este prin procedura de achizitie in SEAP, nu implica neaparat toate obligatiile unei proceduri si ramane la latitudinea dvs. acceptarea sau nu a ofertei.
Daca oferta este mai scazuta ca pret, la un control ulterior veti fi mai degraba intrebati de ce nu ati asteptat confirmarea bancii, decat de ce nu ati respins o oferta cu pret avantajos.

Nu inteleg de ce va incurcati la cumparari directe cu procedee complicate. Puteati cere pur si simplu oferte, fara garantii de participare care instituie reguli stricte. Nu isi respecta oferta primul, il luati pe următorul.
Ultima modificare: Joi, 22 August 2013
vlad nicolae, moderator
multumesc pentru raspuns , am optat pentru depunerea garantiei de particicipare ptr ca este vorba de o valoarea mare
cu toate astea am gasit o decizie a curtii de apel Brasov, in care spune ca intereseaza momentul la care au intrat banii cont, respectiv la data deschiderii ofertei
Daca cititi in decizia curtii de apel se precizeaza probabil in preambul ca s-a contestat rezultatul unei proceduri de achizitie.
Cumpararea directa nu este procedura de achizitie. Singura obligatie este legata de respectarea art.19, si a principiilor de la art.2 din OUG 34
multumesc ptr lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de achizitii in calitate de ofertant marymary1 marymary1 Am participat la o procedura de achizitii in calitate de ofertant In caietul de sarcini se preciza “Ordin de plată confirmat de banca emitentă ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice-fisa de date. albertoconstruct albertoconstruct Buna ziua,am participat de curand la o cerere de oferta pentru achizitie lucrari de constructii,in fisa de date pusa la dispozitie pe seap,erea trecut ca si ... (vezi toată discuția)
Hotarare ce modifica total decizia cnsc lemontee lemontee Buna ziua, La o procedura de achizitie publica de prestari servicii, o societate a fost desemnata castigatoare, s-a depus contestatie la CNSC, care le-a ... (vezi toată discuția)