avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Vechime in specialitate pentru promovare in grad
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Vechime in specialitate pentru promovare in grad

M-ar interesa sa aflu daca luna aceasta am 3 ani de cand am promovat ultima data in grad daca pot participa la concursul de promovare in grad in luna septembrie. In aceasta perioada am avut concediul medical de nastere si lehuzie ( 112 zile).
Cel mai recent răspuns: CristinaMocanu , utilizator 14:07, 21 August 2013
Conform HG 611/2008 si art.65 din Legea nr. 188/1999, functionarul public trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii pt a putea promova in gradul profesional imediat superior celui detinut, respectiv:
- să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează
- să fi obţinut cel puţin calificativul "bine" la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici
- să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi
De asemenea, este necesar sa promoveze si examenul care se organizeaza in vederea promovarii, nefiind suficient doar indeplinirea conditiilor de mai sus.
Din practica, orice perioada (cu exceptia concediului de odihna) care depaseste 30 de zile calendaristice de inactivitate (de ex.: concediu medical, suspendare de drept sau la cerere, concediu fara plata etc. Exceptia de la regula se aplica in cazul in care functionarul public se suspenda in vederea ocuparii unei functii de inalt functionar public) este scazuta la calculul vechimii in specialitate.
Sper sa va fie de folos informatiile. O zi buna!
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2013
CristinaMocanu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public ancageorgeta ancageorgeta Sunt functionar public din anul 2010- inspector , grad profesional asistent, clasa de salarizare 32. Pot promova intr-un grad profesional superior in cursul ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionar public andreea pad andreea pad Buna ziua! Sunt referent III, principal 2 si timp de aproape 1an si jumatate, pe lana efectuarea atributiilor aferente postului meu am tinul locul si unei ... (vezi toată discuția)
Promovarea in grad dupa concediu crestere copil 2 ani GabriellaBroscaru GabriellaBroscaru Buna ziua!!! Am nascut in aprilie 2012 si am stat in concediu crestere copil 2 ani,pana in martie 2014. Conform legii,aceasta perioada se considera si ... (vezi toată discuția)