avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie inep!ajutor!!!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie inep!ajutor!!!

buna seara!am o mare problema cu "autoritatiele" si birocratia din romania.iubita mea este cetatean american nascuta din parinti romani in statele unite.parinti ei inca sunt in america si a pierdut legatura cu ei!acum conform constitutiei ea este cetatean roman,doar ca nu are niciun act romanesc!in acest sens am depus un dosar pentru transcrierea certificatului de nastere ,emis in sua,la primaria sectorului 1!acest dosar trebuia sa contina:certificat de nastere original apostilat si tradus,copie de pe un act de identitate cu poza,adeverinta de ultimul domiciliu al parintilor(pe care am reusit sa o obtinem cu mare noroc)si adeverinta de cetatenie a parintilor(care se elibereaza de serviciul pasapoarte din str. nicolae iorga).problema e ca aceasta adevereinta de cetatenie nu o putem obtine fara o imputernicire de la parinti(pentru ca ar fi furnizare de date personale) si cum am spus a pierdut orice legatura cu ei!cum era de asteptat dosarul a fost respins,dupa 4 luni desi ar fi trebuit sa dureze o luna, pentru ca nu era complet!in legea 248 art 35 spune ca la solicitarea autoritatilor serviciul pasapoarte furnizeaza datele necesare.oare pot depune o contestatie pe motiv ca inep(institutul national pentru evidenta persoanelor)nu a solicitat datele despre parintii ei la pasapoarte si a fost mai usor sa il respinga? va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: dumitru marian , utilizator 07:47, 26 Martie 2009
1dac reusesti sa faci toate actele de la parintii ei legalizate la un notar dupa care sa incerci
?
daca este minora nu ai nici o sansa
daca este majora sansele revin departea ta
faza e ca nu avem cum sa facem rost de toate actele astea!ar fi fost prea usor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcrierea certificatului de nastere la viza de resedinta veronica89 veronica89 Buna ziua ma numesc Veronica sunt casatorita cu cetatean roman si am domiciuliu la Braila as dori sa stiu daca pot sa transcriu certificatul meu de nastere la ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei romane pentru copil nascut in sua ilie0001 ilie0001 Buna ziua, Va rog sa ma consiliati in urmatoarea situatie: Am baiatul in SUA, are si cetatenie romana si americana. Acum are un copil nasut in America (mama ... (vezi toată discuția)
Certificate nastere sua transcriere in ro Miorita34 Miorita34 Buna ziua! Imi puteți spune unde e mai usor de transcris certificatele americane de nastere , in România sau la consulatul Ro in SUA? Noi, parintii, suntem ... (vezi toată discuția)