avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce tip de contract se poate face?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce tip de contract se poate face?

Ce tip de contract as putea sa fac unei doamne care are loc de munca cu norma intreaga in alta parte, dar as vrea sa vina sa lucreze in salonul nostru DOAR atunci cand are programari? Poate de 3 ori pe saptamana, cate 2-3 ore?
Am auzit ceva despre un fel de conventie, dar nu stiu sigur cum se procedeaza...
Sau ar fi o alta varianta?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 23 August 2013
Pai daca vine o data la 2 saptamani cate 2 ore de exemplu, atunci in contractul de munca incheiat veti trece 4 ore/luna, iar salariul il calculati proportional cu perioada lucrata. Pe pontaj veti trece 2 ore intr-o zi si 2 in alta sau 3 ore intr-o zi si in aceeasi luna 1 ora (repartizare inegala - va permite sa repartizati cum doriti cele 4 ore in luna). Veti plati contributii + impozit aferent unui salariu de 21 lei as pune eu...dupa calculul

1. 152 ore (minimul de ore lucratoare in luna) ..........................800 lei
4 ore.....................................................................................x lei
x = 21
2. Sau cf HG 23/2013 4.74 lei / ora * 4 = 19 lei

Cotele de contributii sunt aceleasi ca si pentru o norma intreaga, numai ca ele se aplica la salarul brut stabilit in c.i.m.

Dvs trebuie doar sa acordati salariul minim brut pe economie raportat la durata timpului de munca, dar prin negociere se poate acorda mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare program de lucru alexandra68 alexandra68 Buna ziua, se poate modifica un contract de 2 ore/zi, 10/saptamana la 48 de ore/luna si sa trec la repartizare conform programarilor? si in revisal sa trec ... (vezi toată discuția)
Salon de coafura PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti. Daca la un salon de coafura, vom avea angajatele care vor lucra o zi cu o zi, ( 9-19) si sambata la nevoie. Voi trece timp de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca 3 zile pe saptamana cate 4 ore bad1205 bad1205 Buna ziua! Am apelat la forumul dumneavoastra deoarece de la contabila si de la inspectorii ITM nu am putut primi un raspuns plauzibil decat \"nu se poate\" ... (vezi toată discuția)