avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire verbala si scrisa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire verbala si scrisa

Buna ziua.As dori sa stiu cum este interpretata hartuirea verbala si scrisa in justitie? Stiu o persoana care a fost injurata la telefon si apoi au fost denigrati si parintii persoanei respective telefonic si pe e-mail de aceeasi persoana.Problema este legata de o datorie de bani pe care o avea prietena mea fata de cel care a sunat si transmis mesaje pe e-mail pentru a-si recupera datoria.
Cel mai recent răspuns: adina83 , utilizator 14:06, 22 August 2013
Au existat si amenintari care sa provoace temeri ?
Injuraturile nu-si au locul intre oameni civilizati , insa , ele sunt rezultatul unei stari de nemultumire , furie , dezacord , in legatura cu ceva . In cazul prezentat , faptul ca prietena dvs. are sa-i dea bani.....probabil ca de mai mult timp, si cu siguranta ca a depasit termenul stabilit , ii genereaza respectivei persoane acest comportament . Ambele parti , si persoana respectiva si prietena care are datoria , au partea lor de vina . Cred ca daca isi va achita datoria fata de acea persoana, aceste neplaceri , pe net, pe telefon , vor inceta.
Temeri nu au fost, dar au fost implicati parintii care nu au nici o legatura cu aceasta problema.Dar parintii se simt amenintati psihic si oarecum obligati sa plateasca datoria.Prietena mea s-a inteles cu persoana careia ii datoreaza bani ca ii v-a plati la o anumita data, dar cel care are de recuperat trimite mesaje parintilor cat este de plata si le aduce injurari la adresa lor.Si vreau sa stiu daca se poate considera hartuire pentru recuperare datorii sau nu?
De acord ca datoria trebuie platita, dar de ce trebuie sa fie injurati parintii si amenintati ca sa plateasca datoria ? Ei nu au nici o legatura cu datoria( nu este obligatia lor de plata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire pe facebook si la telefon ? AndreeaP14 AndreeaP14 Buna, Am si eu o problema cu o persoana,sau mai bine zis doua de genul feminin pe facebook.Una dintre ele crede ca am avut ceva cu prietenul ei ( ceea ce este ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau in judecata facebook chucki chucki Buna ziua. Astazi pe facebook, in timpul unei postari pe o pagina publica, am fost injurat de nenumarate ori, amenintat cu moartea (direct si indirect) fara ca ... (vezi toată discuția)
Injuraturi prin telefon , autor necunoscut ContSters83715 ContSters83715 Daca primesc 2-3 injuraturi pe telefonul mobil gen f...m....matii, cand ma duc la politie sa sesizez, scriu injuraturile mot-a mot sau scriu doar ca mi s-au ... (vezi toată discuția)