avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cu ce data devin faptic platitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cu ce data devin faptic platitor de TVA

Daca in august depasesc plafonul de 220000 lei ce am de facut?
Si cu ce data facturez cu TVA?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:22, 24 August 2013
Pentru tva aplicati ART. 152 din codul fiscal
.........
(6) Persoana impozabilă care aplică regimul special de scutire şi a cărei cifră de afaceri, prevăzută la alin. (2), este mai mare sau egală cu plafonul de scutire prevăzut la alin. (1), respectiv 220.000 lei, trebuie să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153, în termen de 10 zile de la data atingerii ori depăşirii plafonului. Data atingerii sau depăşirii plafonului se consideră a fi prima zi a lunii calendaristice următoare celei în care plafonul a fost atins ori depăşit. Regimul special de scutire se aplică până la data înregistrării în scopuri de TVA, conform art. 153. Dacă persoana impozabilă respectivă nu solicită sau solicită înregistrarea cu întârziere, organele fiscale competente au dreptul să stabilească obligaţii privind taxa de plată şi accesoriile aferente, de la data la care ar fi trebuit să fie înregistrată în scopuri de taxă conform art. 153.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum facturez cand trec de la neplatitor la platitor de tva? carmenbn carmenbn O SC neplatitoare de tva atinge astazi pragul de 65.000 de euro.Are ca obiect de activitate vanzarea de cereale,deci poate aplica taxarea inversa.Cum ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor tva PUFACONT PUFACONT In luna octombrie am ajuns la suma pentru care trebuie sa devin platitor de tva cum ma inregistrez la finante care este procedura, modificarea dec. vector ... (vezi toată discuția)
Plata de impozit pe profit la ong lorella lorella Suntem ONG si incepand cu acest an avem si activitati economice, astfel ca la anul va trebui sa depunem 010 pentru inregistrarea cu impozit pe profit. M- am ... (vezi toată discuția)