avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Loc de parcare in Bucuresti si resedinta in alta ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Loc de parcare in Bucuresti si resedinta in alta localitate

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o solutie pentru urmatoarea speta: Anul trecut am achizitionat un apartament in Bucuresti, sector 3 insa nu am schimbat pana in prezent adresa de domiciliu ( C.I. am tot pe adresa parintilor, din alt judet). Locul de parcare a fost platit pe anul 2012 de fostii proprietari. Pe 2013 nu am platit locul de parcare si nici nu am vazut biletele in geam de la vecini cum ca as fi parcat pe locul lor..desi figureaza la Primarie ca fiind ocupat. Cum pot obtine autorizatia de parcare in conditiile in care detin apartament la adresa respectiva dar nu doresc sa schimb Buletinul pe Bucuresti ( pentru a relua procedura de inmatriculare auto). Sa inteleg ca sunt obligata cf legislatiei sa imi fac C.I. pe adresa de proprietatii? Atunci ce se intampla cu cei care au mai multe apartamente pe numele lor?

Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 16:32, 8 Februarie 2018
Pentru Bucuresti,concesionarea locurilor de parcare-pentru persoane fizice se realizeaza numai daca acestea prezinta documentele legale care sa ateste coincidenta de adresa intre spatiul solicitat adresa din CI si din talon
Multumesc frumos pentru raspuns. Voi merge de azi sa schimb CI pe Bucuresti dar cel mai probabil voi intampina dificultati la inmatricularea autoturismului pe numele meu deoarece acum auto este pe numele sotului care doreste sa ramana cu domiciliul pe alt judet decat Bucuresti.
Mentionez ca autoturismul a fost achizitionat dupa casatorie si in talonul actual apare doar sotul - proprietar.
1) Ce act poate inlocui contractul de vanzare-cumparare intre soti ( care nu ar fi valid) pentru a fi acceptat dosarul din prima de catre functionarele "binevoitoare" de la ghiseu.
2) Mai este necesara adeverinta de la ANAF prin care se atesta nerestituirea taxei de poluare pentru autovehicul daca avem o copie de la cea solicitata in 06 martie 2013, cand s-a efectuat inmatricularea pe numele sotului?
Concret cine urmeaza sa utilizeze autoturismul ?
Daca dvs urmeaza sa utilizati cu prioritate auto,puteti incheia contract de comodat
Pentru concesionare loc de parcare auto,nu este necesar document de la ANAF
Auto este inmatriculat acum in Tulcea...si noi avem domiciliul cf CI tot acolo...desi am cumparat apartament in Bucuresti de anul trecut. Masina este folosita in proportie de 99% de sot, dar el nu are programul flexibil la munca pentru a schimba CI pe Bucuresti, motiv pentru care voi prelua eu masina si incep demersurile pentru obtinerea locului de parcare. Am cerut sfaturi pentru inmatricularea masinii pe numele meu, deoarece el va avea in continuare CI pe Tulcea si nu poate obtine loc de parcare. Sunt nevoita sa schimb CI, permis, si talon auto doar pentru a obtine locul de parcare pe care noi il utilizam de mai bine de un an, dar fara a avea contract de concesiune. :(
Nu stiu de va complicati. Trebuie sa mergeti la primaria de sector, la biroul specializat privind inchirierea spatiilor de parcare si va clarificati despre ce documente este nevoie pentru a inchiria acel loc de parcare. Doua documente sunt f. importante: copia contractului de achizitionare a apartamentului si actele masinii.
Bafta!

Alte discuții în legătură

Anulare contract inchiriere loc de parcare SASF SASF In anul 2015 am obtinut un loc de parcare pentru autoturismul care este masina familiei (masina nu este înmatriculate în București),detinuta de sotul meu ... (vezi toată discuția)
Solicitare asociatia de proprietari mihai.nutzy1995@yahoo.com mihai.nutzy1995@yahoo.com Am solicitat printr o cerere tip de la Adp sector 2 bucuresti pt un loc de parcare sa ateste ca locuiesc la adresa din imobilul care apartine de AP si dna ... (vezi toată discuția)
Contract comodat loc parcare Neagu12 Neagu12 Buna ziua Eu am domiciliul in alt judet si masina inmatriculata acolo. Sotia are domiciliul in capitala cat si loc de parcare. Masina e bun dobandit dupa ... (vezi toată discuția)