avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiez masina si circul cu ea, ce risc?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiez masina si circul cu ea, ce risc?

buna ziua!am auzit la cineva ca a radiat masina, pt ca avea impozit de 2500lei si circula asa cu ea.ce risca el sa pateasca daca este depistat??si daca se poate depista la un conrol ??ma bate un gand si pe mine=D>
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2013
carmen01011958, moderator
ionut2222 a scris:

deci maine dimeata ma duc la taxe si impozite cu un contract de vanzare-cumpare auto

Contract de vanzare cumparare cu cine?

Daca contractul de v/c este fals, este fapta penala, fals si uz de fals.
Daca masina ati fi cumparat-o de la altul si nu v-ati fi declarat la fisc, nu ar fi fost o asa mare problema, era contraventie si se sanctiona cu amenda si retinerea talonului si plata impozitelor din urma. Dar daca masina este deja pe numele dvoastra, ... trebuie sa faceti actul cu un cumparator autentic si respectivul sa isi asume consecintele contraventionale.
intre mine si un prieten si el za zicem ca se razgandeste si deja am scos masina de la taxe si impozite si eu nu o mai trec inapoi la taxe si impozite.
trandafir2 a scris:
contraventie si se sanctiona cu amenda si retinerea talonului si plata impozitelor din urma.

Ultima modificare: Duminică, 25 August 2013
trandafir2, moderator
ionut2222 a scris:

Problema este ca daca vrei sa o vinzi trebuie ca tu sau viitorul proprietar va trebui sa plateasca impozitele restante + PENALIZARI

Dupa ce anterior ati depus solicitare de scoatere de pe rolul fiscal al bunului auto,ulterior nu mai puteti solicita la autoritatea fiscala certificat fiscal obligatoriu pentru instrainarea acestuia
Daca in termen de 30 de zile cumparatorul nu desfasoara procedura legala de inmatriculare auto,pe cale de consecinta auto va figura tot pe numele vanzatorului,respectiv datele din cartea de identitate si din certificatul de inmatriculare,iar "vanzatorului "ii vor fi comunicate si stocate in evidenta fiscala amenzi,debite datorate acelui auto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina radiata fiscal tonicatarama tonicatarama buna ziua! as dori si eu o lamurire va rog. am luat de la cineva o masina, omul o tinea pe dreapta, am bagat ceva bani in ea, am aranjat-o. acum doresc sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, doresc si eu o lamurire: in luna iulie am vandut o masina cu contract de vanzare cumparare, am scazut-o de la taxe si impozite. Cumparatorul a ... (vezi toată discuția)
Masina neradiata in termen, cam de... 6 ani! cyan cyan am urmatoarea problema cu vechea masina. in 2006 convenisem cu cineva sa-i vand masina. dupa ce am scos-o de la fisc nu ne-am mai inteles la pret si tranzactia ... (vezi toată discuția)