avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SSM: Evitarea riscurilor de accidentare existente in ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SSM: Evitarea riscurilor de accidentare existente in depozitele mici de butelii de gaze

In subiectul mentionat exista fraza^ -piulita de siguranta este insurubata corespunzator,^

www.avocatnet.ro/content/art...

Eu cred ca rolul piulitei este doar de proteja filetul robinetului de eventuale lovituri accidentale ce ar duce la deformarea filetului de racord.
Exista undeva prescriptii tehnice din care sa rezulte exact rolul acestor piulite?
Ultima modificare: Marți, 27 August 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:44, 27 August 2013
In proiectul de executie al buteliior figureaza piulita care protejeaza racordul de legatura.
Proiectele de executie se realizeaza intocmai.
Livrarea buteliilor pline de catre producator se face cu piulita de protectie montata si sigilata impreuna sau separat de ventilul de manevra al buteliei, pentru gazul sub presiune.
Buteliile de gaze sub presiune intra sub incidenta ISCIR.
Piulita de protectie a racordului are dublu rol: protejeaza filetul racordului pentru a nu se deteriora si ulterior sa se creeze conditii pentru a se realiza un montaj imperfect racord - furtun/ teava si respectiv ca mijloc suplimentar de siguranta pentru transportul, depozitarea, manipulare buteliilor, in caz ca apar accidental, mici scapari de gaz, din butelie, datorate ventilului strans incomplet sau cu defectiuni nesesizate la umplerea recipientului.
Prin insurubare corespunzatoare se intelege fixarea piulitei pe racord, prin strangere completa, pe toate canturile/ filetul interior al piulitei si respectiv sigilarea la exterior, cu banda protectoare, a piulitei stranse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie iscir sau cncir sau psi Mirela Durnea - Expert contabil Mirela Durnea - Expert contabil Buna ziua, De ce autorizatii speciale are nevoie o firma ce are ca activitate productia de sobe/seminee ce functioneaza pe gaz (adica au in ele incorporat ... (vezi toată discuția)
Racordare butelie la aragaz gambette gambette Datorita indolentei com. executiv al asociatiei care nu a respectat efectuarea verificarii periodice a instalatiei comune a retelei de gaz furnizorul s-a ... (vezi toată discuția)
meseriilor ºi profesii prevãzute de legislaþia specificã, pentru care este necesarã autorizarea exercitãrii lor dumas34 dumas34 Conform HG 1425/2006 ART.15, ALIN 12 PREVEDE EVINETA meseriilor şi a profesiilor prevăzute de legislaţia specifică, pentru care este necesară autorizarea ... (vezi toată discuția)