avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pensie
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pensie

Buna seara! Am o mare problema la care as dori un raspuns cat mai clar si pe intelesul tuturor:
1.cat la suta are dreptul un executaor judecatoresc sa opreasca din venitul unui pensionar care are o pensie de 550 lei?
2.in ce masura un executor judecatoresc poate pune poprire pe venit unei peroane care este numita in contract " garant ipotecar"? In cazul in care nu m-am exprimat prea bine va atasez o parte din contractul de ipoteca si va rog sa-mi spuneti daca executorul a procedat corect, oprind din pensia celor care au venit cu ipoteca si blacandu-le toate conturile
"Noi x si y in calitate de " garanti ipotecari"ne obligam sa garantam imprumutul in valoare de 00000 eoro plus dobanzile aferente si alte costuri si comisioane, precum si cheltuielile de orice fel legate de recuperarea tuturor sumelor datorate si cheltuieli de judecata, inclusiv cele legate de executare silita, acordate de banca si suntem de acord cu executarea silita a prezentului contract de catre Banca in cazul in care IMPRUMUTANTUL nu-si indeplineste obligatiile si conditiile stipulate in contractul de credit.
Ca urmare a prezentului contract si ca o garantie pentru rambursarea de catre IMPRUMUTANT a tuturar sumelor datorate , noiGARANTII IPOTECARI constituim in mod valabil in favoarea BANCIIo ipoteca de Rang I (Ipoteca) asupra imobilului.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:54, 28 August 2013
Buna ziua,

Poprirea se pune pe 1/3 din venit, iar procentul se calculeaza asupra sumei ce depaseste jumatate din salariul minim net, la nivelul anului 2013.Astfel, se calculeaza 1/3 din 250 lei, doar atat va pot lua.
La a doua intrebare v-am mai raspuns in alt topic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paote interveni un credit de nevoi personale in rezilierea unui credit ipotecar aflate la banci diferite? vali2005 vali2005 Am un credit ipotecar la o banca la care sunt cu platile la zi , apartamentul cumparat avand ipoteca de rangul 1 si 2 la aceasta banca. Mai am un alt credit ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi bancare in "calitate" de garant ipotecar DanLo DanLo In 2007 am contractat un credit bancar persoane fizice punand ca ipoteca casa parintilor mei. Incepand cu anul 2011 am fost pus in imposibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil ipotecat tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua! Am doua credite ca persoana fizica: - un credit de nevoi personale de 10.000 euro la o banca ; - un credit imobiliar cu ipoteca rang 1 pe un ... (vezi toată discuția)