avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sistare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sistare pensie de intretinere

Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema pe care o am. Un angajat al firmei plateste pensie de intretinere copilului major, care a terminat liceul anul acesta. In dispozitivul hotararii judecatoresti scrie ca se plateste pana la terminarea studiilor, dar nu mai tarziu de 26 de ani. Angajatul a depus cerere prin care solicita sistarea platii pensiei incepand cu 1 septembrie intrucat copilul a terminat liceul si a depus si o adeverinta de la liceu care atesta acest lucru. In luna septembrie eu mai retin si virez copilului pensia?
Si daca in octombrie va incepe cursurile unei facultati sau scoli postliceale care e procedura? Aduce copilul adeverinta si reiau plata?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adela01 , utilizator 21:47, 21 Noiembrie 2013
normal ar fi sa faca dovada ca urmeaza cursurile unei forme de invatamint superior si apoi reluati plata
Buna seara

Solicit din nou ajutorul dumneavoastra referitor la problema pensiei de intretinere. Copilul a adus adeverinta ca este inscris la postliceal. Luna aceasta am reluat plata. Dar am primit si de la instanta ca s-a deschis actiune pentru pensie intretinere si ne solicita veniturile angajatului. Eu acum ce fac? Continui cu plata lunar? Sau astept o noua hotarare a instantei? Angajatul spune ca are de la scoala unde e inscris copilul preaviz de exmatriculare din cauza absentelor.
Vreau sa stiu ce trebuie sa fac eu in continuare. Virez sau nu pensia de intretinere copilului?

Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara andreipop_2013 andreipop_2013 Buna ziua. am citit la un articol prezentat la dvs pe forrum,,ca exista exceptii in ceea ce priveste plata pensiei alimentare. Fata a in curand are 19 ani ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara marietaciolan marietaciolan buna ziua ,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara careia i-a platit pensie alimentara pina la 18 ani ,fiind nascuta pe 20.03.1993.stazi am primito ... (vezi toată discuția)
Plata pensie intretinere major georgemares georgemares am un copil major,pt care platesc pensie de intrtinere benevol,dupa ce a facut 18 ani.nu a luat bacul nici dupa 3 ani de la terminarea liceului,dar s a inscris ... (vezi toată discuția)