avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare-cumparare

Bunica mea are 2 copii, unul a decedat in urma cu 2 ani si unul este dornic sa obtina casa in care locuieste bunica impreuna cu nepotii ei(nepotii fiind din partea copilului decedat), cel de-al doilea copil sustine faptul ca doreste sa obtina casa dupa moartea mamei sale(respectiv bunica mea), ce sanse ar avea acesta sa obtina aceasta casa daca bunica ar face contract de vanzare-cumparare(cu uzufruct ca actul sa intre in viguare dupa moartea ei) cu nepotii ei?Cum ar trebui sa procedeze nepotii ei ca dupa moartea bunicii acesta sa nu obtina casa prin instanta avand in vedere faptul ca aceasta este dorinta buncii in depline facultati mintale?
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2013
ameliaz, utilizator
Cel mai recent răspuns: ameliaz , utilizator 12:41, 3 Septembrie 2013
Daca nu ma insel sotul supravietuitor are cota parte mai mare sau mai mica in functie de descendenti: la 1 copil are 1/2 , la 2 copii(cazul de fata) are 1/3 .iar la 3 sau mai multi copii are 1/4 , eu asa am citit in codul civil.Este adevarat sau nu?
Adoptia nu este o solutie, pentru ca actele de instrainare catre descendenti daca sunt cu rezerva de uzufruct,sau cu intretinere ,daca nu faceti dovada ca a fost platit imobilul sunt considerate de lege ca "donatie deghizata". Cred ca cel mai bun ar fi un contract de vanzare cu uzufruct, iar plata sa o faceti prin banca(transfer din contul dvs. in contul ei) ca sa aveti la decesul ei dovada ca ati platit imobilul.Cu cash peste ani nu puteti dovedi plata.Altfel unchiul dvs. poate sa va actioneze in instanta si sa si castige.
pusa2mimi a scris:

Daca nu ma insel sotul supravietuitor are cota parte mai mare sau mai mica in functie de descendenti: la 1 copil are 1/2 , la 2 copii(cazul de fata) are 1/3 .iar la 3 sau mai multi copii are 1/4 , eu asa am citit in codul civil.Este adevarat sau nu?

Nu, niciuna dintre afirmaţii nu este adevărată. Nici cea cu privire la cota soţului supravieţuitor, nici cea referitoare la faptul că aţi citit asta în codul civil.

Doar dacă nu cumva aţi avut la îndemînă codul civil al altei ţări.
Buna ziua,

In regula.
Daca plata se face prin transfer bancar si am dovada transferului la pretul real la care este apreciat imobilul, bunica mea retrage banii din cont peste 2 luni(de exemplu) nu inseamna tot acelasi lucru?Nu v-a trebui sa dovedesc ce s-a intamplat cu banii din contul bunicii?

Multumesc.
Bunica poate retrage banii din cont oricand, dvs. nu aveti ce justifica in viitor ce a facut bunica cu acei bani. Logic banii sunt ai ei, nu ai dvs.:luck:

Alte discuții în legătură

Vocatie succesorala. reprezentarea ContSters297911 ContSters297911 Buna ziua fiind 3 copii la parinti, unul dintre copi decedeaza, cum se imparte mostenirea persoana decedata avand la randul ei 2 copii ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre ... andre18 andre18 Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre bunicul meu.Dansul ne-a lasat mie si surorii mele testament in care ne declara legatare ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere Razvan_30 Razvan_30 Buna ziua.Ma confrunt cu urmatoarea problema:Bunicul meu a avut 2 fii,unul a murit-respectiv tatal meu si celalalt este in viata.Bunica este moarta.In urma cu ... (vezi toată discuția)