As dori sa stiu daca legislatia prevede o scala de drepturi (ma refer la luarea deciziei in AGA, in capacitatea de a bloca anumite decizii luate de actionarul minoritar, ceva de genul asta) in functie de procentele detinute.
Nu ma refer la dividente, infiintare societate...
Ex: daca un asociat detine 49 la suta, are mai multa putere in influentarea deciziilor decat daca are 40 % sau 25% sau 10%? Adica ar conta in influentarea deciziilor daca ai 10% sau 49%. sau actionarul majoritar decide orice daca are50%+1.
Si revin, exista o scala ?
Va multumesc foarte mult.
Marius
Corect, Legea a prevazut minimum 5 actionari pentru SA, iar de la 1 decembrie 2006 doar 2.
In consecinta, ca si replica pentru cel care a postat intrebarea, spun ca nu exista conform legii 3 actionari "de carton".
Multumesc pentru raspunsuri inca odata.
Am zis "de carton" exprimare neacademica pentru a se intelege ca ma refeream de fapt la 2 actionari principali, restul de 3 fiind reprezentanti ai acestor 2, nu stiam ca s-a modificat legea referitor la SA.
Parti sociale
guest13
Daca infiintez o firma noua (srl) cu inca un asociat (60%-40% eu avand 60% dar celalalt asociat are mult mai mult capital si nu vreau pe viitor sa preia ... (vezi toată discuția)
Convocare aga
MIXAM
O societate cu doia asociati : unul detine 0,2% din partile sociale si celallat evident diferenta.
Asociatul majoritar este si administrator numit prin actul ... (vezi toată discuția)