avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sold casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sold casa

Buna .
O firma are un sold la contul5311 "Casa" de aproape 180000 lei. Faptic sigur ca nu este asa.Cum poate fi diminuat?
Cel mai recent răspuns: andreea68 , utilizator 15:30, 29 August 2013
1.aducand documente justificative persoana care a luat banii din casa
2.daca aveti sold creditor la contul 117 puteti distribuii dividende catre asociati
3.daca aveti sold creditor la contul 4551 restituiti imprumutul asociatiilor
sold in 4551 nu mai este
pentru distribuire de dividende nu este de acord asociatul unic sa achite impozitul la stat
documente justificative nu prea are de unde sa aduca(e vorba de asociat)

dar daca s-ar face un inventar si s-ar constata lipsa, s-ar stabili lipsa in sarcina administratorului(asociatul unic)? ar trebui totusi virat la stat 16% ca si un impozit pt banii pe care si i-a insusit asociatul? nu stiu daca gandesc corect....
Neavand experienta in codul penal (poate un avocat v-ar sfatui mai bine) cred ca ar trebui sa-i cititi administratorului articolele cu privire la Gestiune Frauduloasa sau Delapidare din Codul Penal.

Daca va ocupati de contabilitatea societatii ar fi bine sa-i faceti dispozitii de plata pe care sa le semneze si sa le inregistrati in contul 461, iar la sfarsitul anului cand se face inventarierea patrimoniului sa-l puneti sa semneze confirmarea debitului (extras de cont).

Oricum, sa nu creada administratorul ca se poate evapora o suma asa mare din contabilitate.
inca o intrebare...ce ar putea reprezenta acele sume acordate administratorului?
Daca administratorul este angajat in societate, pot fi considerate Avans spre decontare(542) iar la sfarsitul anului se trec pe 461. Daca nu este angajat nu ar avea voie sa ridice bani din caserie numai sub forma de dividende. La scopul platii de pe DP scrieti eventual : Sume de justificat...

Alte discuții în legătură

Avansuri spre decontare administrator tampau gabriela tampau gabriela Asociatul unic al unei firme a avut aport personal adus in firma de 100.000 lei (sume inregistrate in cont 4551 ) .In urma cu doi ani am majorat capitalul ... (vezi toată discuția)
Sold de casa felisana felisana Buna ziua! Am si eu o problema. Lucrez ca si contabila la o firma. Seful lunar retrage din banca in numerar sume cuprinse intre 40.000 si 60.000 RON, pe ... (vezi toată discuția)
Reducere capital social tampau gabriela tampau gabriela In urma cu 2 ani am facut la SC majorare capital social din contul 4551 . As dori sa stiu daca se poate face acum reducerea capitalui social tot prin contul ... (vezi toată discuția)