avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Subventii teren agricol
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Subventii teren agricol

Buna ziua,
Doresc sa stiu daca se vor mai acorda subventii pentru teren agricol extravilan necultivat? eu am un teren de 10000mp, ramas necultivat din 2006 si nu am ridicat nici o subventie..nu am putut sa -l lucreze , mutandu-ma in alta localitate si nu am gasit nici un doritor sa-l dau in arenda...am inteles ca unii proprietari au obtinut subventii...
Ce ma sfatuiti?
Va multumesc.
Adriana.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:20, 31 August 2013
Pentru terenul agricol nelucrat nu se plăteşte impozit dar nu se acordă nici subvenţie. Cei care au primit subvenţii au lucrat pământul şi au plătit impozit.
Este un proiect ca proprietarii terenurilor nelucrate să fie impozitaţi. -aceasta ar fi "taxa pe pârloagă",(atât cele din oraşe cât şi de la ţară), taxă care se percepe în mai multe tări europene.De fapt există un astfel de proiect de act normativ încă din 2011., proiect care nu a fost pus în aplicare până în prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cineva imi lucreaza terenul ilegal LISONELTA300 LISONELTA300 Eu am un teren mostenire de la stramosii mei, dar nu am avut posibilitati sa il lucrez si nici nu s-au gasit doritori sa-l ia in arenda. Pretul care mi s-a ... (vezi toată discuția)
Teren agricol necultivat nerantula nerantula Exista cumva riscul de a pierde dreptul de proprietate asupra unui teren agricol nelucrat/necultivat, etc.? Intrebarea se refera la 2 situatii: 1. Sunt ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie. Doina55 Doina55 Bună seara. Am și eu o problema. Mama mea a primit donație 5000mp de teren, loc de casa. Ea locuind la oraș l a dat spre folosire unei familii sărmane ca ... (vezi toată discuția)