avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Completare chitanta traduceri
Discuție deschisă în Traduceri

Completare chitanta traduceri

PFA traducator, in sistem real, neplatitor de TVA.
Avand in vedere ca din aceasta luna trebuie sa trecem onorariul in incheierea traducerii, intrebarea mea este: ce suma trebuie trecuta pe chitanta?
Spre exemplu: pentru traducerea unui inscris ce urmeaza a fi legalizat de notar, eu fac 2 exemplare originale din traducerea finala (unul pentru client, unul pentru arhiva notarului) cu incheiere pe fiecare exemplar. Daca eu cer clientului 50 lei pe traducere si tai chitanta pe aceasta suma, pot trece 50 lei pe ambele incheieri? Practic, cele doua exemplare vor fi identice, avand acelasi numar de chitanta si aceeasi suma. Este corect?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:38, 3 Septembrie 2013
Corect.
Ati negociat 10 lei/pagina ori x pagini = suma totala ce se inscrie atat pe incheierea de certificare cat si pe chitanta eliberata clientului.
Daca faceti 5 exemplare pentru client nu inseamna ca-i incasati de 5 ori valoarea negociata pentru traducere. Exemplarul pentru arhiva notarului este o copie originala a aceleiasi traduceri deja taxata catre client.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectuarea și legalizarea traducerilor - modificari aduse de normele de aplicare a legea 36/1995 republicata Kapy Kapy Am inteles ca se modifica legea traducatorilor si ca se complica un pic procedura de certificare. Stie cineva mai multe detalii? (vezi toată discuția)
Dezarhivare al treilea exemplar original din arhiva notarului ContSters83715 ContSters83715 doresc sa stiu in ce masura pot fi returnate beneficiarului exemplarele traducerilor autorizate de traducator autorizat de MJ din arhiva unui notar in conditia ... (vezi toată discuția)