avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Am divortat , in urma divortului fetita mi a fost incredintata mie, anul trecut am plecat din tara am lasat-o pe incredere la soacra cu care ma intelegeam bine, iar fostul mi-a intentat proces ca am abandonat-o pe fetita cu toate ca am tinut legatura cu ea , dar nu am stiut nimic , m-a citat la o adresa unde nu am avut buletin. Am facut recurs la ordonanta presidentiala pe care a primit-o dar dureaza procesul , problema este ca eu nu mai pot vorbi cu fetita deloc si nu ma lasa sa o vad>Ce pot sa fac? M-am gandit sa-i fac plangere penala pentru ca dupa prima etapa de divort m-a reclamat lca am abuzat de fetita dovedindu-se ca e un fals ce a depus el la dosar, au trecut doi ani se mai poate? MULTUMESC!!!!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:08, 31 August 2013
Am facut recurs la ordonanta presidentiala pe care a primit-o


Cine si ce a cerut pe calea ordonantei ?
Ce proces v-a intentat el pt ca ati abandonat copilul?
Ar fi trebuit sa fi contestat in anulare pt ca v-a citat din rea credinta prin alte parti.
Pt ce declaratii a facut el acum doi ani, nu mai sunteti in termen sa va plangeti.

Lui i s-a incredintat minora in custodie prin ordonanta presidentiala pentru ca eu nu eram la proces nestiind nimic.In octombrie el a deschis proces stiind ca sunt plecata din tara , iar fetita a ramas la soacra mea, in cererea deschisa la tribunal el invoca ca eu am abandonat-o , am plecat din tara pentru ca nu am avut cu ce s-o intretin si am lasat-o pur si simplu si nuu m-a mai interesat de ea.Totul este un neadevar eu am lasat-o la soacra mea fara sa vorbesc cu el , nu avem ce , cu fetita asa cum v-am spus am vorbit mereu cat am fost plecata i-am trimis pachet, el a actionat pe la spate fara sa-mi spuna nici soacra nimic.Are custodia fetitei acum datorita acelei ordonante, procesul fiind in derulare pentru ca am depus intimpinare, dar cu fetita nu mai pot lua legatura deloc decand am venit in tara , nu imi raspund la telefon. Sunt disperata procesul dureaza, nu stiu ce sa fac.MULTUMESC!!!
Faceti reclamatie la Protectia copilului-DGASPC , in scris si luati si numar de inregistrare. Scrieti la fel si la Autoritatea Tutelara; faceti o petitie la Politie, reclamati ca tatal nu va lasa sa va exercitati drepturile parintesti, la fel, in scris.
Inscrieti-va in audienta la sefii tuturor acestor institutii.
Dupa ce ati depus reclamatiile, sunati zilnic la ei sa va interesati de stadiul cercetarii reclamatiei Dvs.
Mergeti la usa lor, cu martor, sa va vizitati copilul. Daca refuza de doua ori, chemati si Politia, prin 112, sa constate ca nu va arata copilul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2013
Martonze, utilizator
La Protectia copilului am trimis sesizare mi-au raspuns ca instanta rezolva problema , daca locuiesc in alt judet politia de aici trebuie sesizata sau din judetul de domiciliu actual al fetitei si la scoala mi-a spus ca am interdictie sa o vad. Tot ce afirma este o minciuna , marturie falsa nu e? MULTUMESC!!!!
Doamna, este problematic daca locuiti in alt judet;trebuie sesizata Politia de la domiciliul minorei.
Scrieti din nou la protectia copilului si amintiti-le doamnelor de acolo ca este vorba de o fetita care este lipsita in mama, cu reavointa. Este adevarat ca instanta rezolva neintelegerile, dar ei pot constata abuzul la care este supus copilul, fiindca copilul are drept la mama, chiar daca o perioada a contribuit doar material la cresterea lui. Deoarece procesele in instanta sunt de durata, ei trebuie sa faciliteze relatia mama-fetita.
Scrieti-i si tatalui fetei, si socrilor, cu scrisoare recomandata, cu continut declarat in care sa-i comunicati ca doriti sa aveti relatie normala mama-fiica cu fetita, etc.
Adunati dovezi care sa arate reaua sa vointa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza cand exista custodie comuna dar cel care are in grija copilul vrea sa renunte la el simmm simmm Buna ziua, Fratele meu este divortat de 4 ani. Au impreuna o fetita de 11 ani si au custodie comuna. Fetita locuieste cu mama in Romania iar tatal fetitei in ... (vezi toată discuția)
Incredintare minora la familia fostei sotii uddo uddo fosta mea sotie a plecat azi in italia si a incredintat fetita de 3 ani la matusa si bunicul ei . Cum se poate asa ceva , eu sant ruda de gradul 1 , Cum si de ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza la un divort cu un minor cand tatal minorului ii plecat in strainatate? RORSCHACH RORSCHACH Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cum se procedeaza la un divort cand tatal minorului ii plecat in strainatate? Pe scurt: Doi ani de concubinaj+patru ani ... (vezi toată discuția)