avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere, talon si placutele masinii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere, talon si placutele masinii retinute pe perioada nelimitata cu intocmire de dosar penal art 85/4 din OUG195/2002

buna ziua, sotului meu i s-au retinut actele masinii /talon si numerele plus permis cu intocmire de dosar penal art 85/4 din oug195/2002 pe motiv ca nu are rca platita sau expirata .noi masina o avem inscrisa in bulgaria si asigurarea reiese ca este platita pana la data de 09.10 .2013 si are procura de circulatie pe teritoriul romaniei tradusa si legalizata.incidentul s-a produs pe data de 20 iul anul curent si de atunci nu avem nici o rezolvare ne plimba de la parchetul rm sarat la politia judeteana buzau si tot asa ca nu s+a finalizat dosarul .dv ce ne sfatuiti sa facem
Cel mai recent răspuns: LaurentiuBG , utilizator 12:03, 20 Decembrie 2013
Art. 85 alin. (4) nu face referire la lipsa asigurarii RCA sau expirarea valabilitatii acesteia.

Art.85. -
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Va sfatuiesc sa apelati la ajutorul unui avocat.
pe procesul verbal care a suspendat permisul scrie ca a condus auto P3210 BBfara drept de circulatie pe teritoriul Romaniei cu intocmire de dosar penalart 85/4 si pe procesele care au retinut placutele cu nr de imatriculare si talonul lipsa rca valabila pe teritoriul Romaniei .si va multumesc pt sfat
Art. 85 nu face referire dar probabil din cauza lipsei RCA s-a ajuns aici, ar fi util sa angajati un avocat care sa mearga sa vada exact despre ce e vorba, situatia pare incurcata si pana nu vede ce este la dosar nu cred sa va raspunda cineva.
ART. 76
(1) Vehiculele înmatriculate sau înregistrate, cu excepţia celor cu tracţiune animală, care circulă pe drumurile publice, trebuie să aibă asigurare obligatorie pentru răspundere civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie, conform legii.
#B
(2) Poliţia rutieră dispune măsura reţinerii certificatului de înmatriculare sau înregistrare şi retragerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculelor neasigurate, aflate în trafic, eliberând dovadă fără drept de circulaţie.
(3) Dacă deţinătorul vehiculului nu face dovada asigurării acestuia, după 30 de zile de la data aplicării măsurii prevăzute la alin. (2), poliţia rutieră dispune radierea din evidenţă a vehiculului.
La un moment dat s-a pus problema ca toate autoturismele cumparate de cetateni romani si inmatriculate in Bulgaria sa fie obligate ca intr-un termen de 30 de zile (daca nu gresesc) sa fie inmatriculate in Romania. Nu stiu daca actul normativ a fost aprobat sau a ramas in faza de proiect. Va rog, ca cineva mai documentat decat mine sa clarifice aceasta problema.
A fost publicat un proiect de lege in acest sens pe site-ul MAI in luma aprilie 2013 in rubrica "transparenta decizionala" dar din cate cunosc nu a intrat in vigoare.

Expunerea de motive, aici
[ link extern ]

Proiectul de lege, aici
[ link extern ]

Ultimele modificari si completari ale OUG 195 au fost facute prin Legea nr.203 din 9 noiembrie 2012 publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.760 din 12 noiembrie 2012, intrata în vigoare pe 19.01.2013 iar modificarea si completarea HG 1391, regulamentul de aplicare a OUG 195 s-a facut prin HG nr. 480/2013 publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 454, din 24 iulie 2013.

Nu apar prevederi noi referitoare la inmatriculare in niciunul din actele normative care au modificat si completat OUG195 si HG1391.

Alte discuții în legătură

Solutii de urgentare a anchetei LaurentiuBG LaurentiuBG In octombrie 2013 am fost oprit de politie si ca urmare a verificarilor s-a constatat ca asigurarea masinii pe care o conduceam cu nr de Bulgaria nu era ... (vezi toată discuția)
Auto inmatriculat strainatate poate fi condus in romania peste 90 zile? Ana_Steflea Ana_Steflea Buna ziua , Daca ma poate ajuta cineva as vrea sa stiu daca pot conduce un autoturism inmatriculat in strainatate mai mult de 90 de zile de la introducerea ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere sandru72 sandru72 Buna ziua varog sa ma ajutati cu un raspuns. Suspendarea permisului de conducere pe 90 zile fara drept de a conduce adica dovada .autovehicolul este ... (vezi toată discuția)