avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendarea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendarea permisului de conducere

Buna ziua varog sa ma ajutati cu un raspuns. Suspendarea permisului de conducere pe 90 zile fara drept de a conduce adica dovada .autovehicolul este inmatriculat an bulgaria fara asigurare an posesie mea dar exista. Mi-au luat nr de inmatriculare ,permisul de conducere fara drept de a mai circula este corect?:(
Cel mai recent răspuns: sandru72 , utilizator 17:59, 30 Ianuarie 2017
Problema se rezolva prin inmatricularea autovehiculului in Romania. Este cunoscuta si de institutiile statului ca se practica inmatricularea autoturismelor in Bulgaria. Prin aceasta practica autoturismele sunt folosite de cetateni romani pe teritoriul Romaniei (in marea majoritate a timpului), dar taxele si impozitele se platesc statului bulgar. Nu este o practica corecta.
ing. Ioan Ciobanu
Depinde ce temei legal au avut la baza.
Buna ziua multumesc pentru raspuns nu stiu ce temei au avut dar cred ca unul personal pol. din comuna.... dar intrebarea mea este daca fapta este ancadrata ca si infractiune si mai presus fara amenda si fara drept de acircula numai dupa decizia procuraturi
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2016
sandru72, utilizator
NU este infractiune si nu se intocmeste dosar penal.

Pentru lipsa asigurarii RCA se retin numerele si certificatul de inmatriculare si se elibereaza o dovada fara drept de circulatie in schimbul talonului si nu a permisului. Daca aveti o alta masina cu actele in regula puteti sa circulati.

Art. 112-oug195
(1)Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
s)vehiculul nu este asigurat de răspundere civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie, conform legii;
(2)În situaţiile prevăzute la art. 112, alin. (1) lit. s), la reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, poliţistul rutier eliberează conducătorului de vehicul o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie,
(3)În situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. b), o), p), r) şi s), odată cu reţinerea certificatului de înmatriculare poliţistul rutier retrage şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare.

Ce articole sunt in procesul verbal?
da dar nu mi-au dat nici procesul verbal numai dovada dar pe dovada nu specifica articole
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2016
sandru72, utilizator

Alte discuții în legătură

Fara asigurare mezgageza mezgageza cum se sanctioneaza conducerea unui autovehicul fara RCA valabila? (vezi toată discuția)
Retinere talon auto pt lipsa cvc auto mariana pop mariana pop buna seara mi-a fost retinut talonul pt o masina pe care am cumparat-o cu o ora in urma pt ca nu aveam cvc , acesta urmand sa se intocmeasca a doua ... (vezi toată discuția)
Proces verbal intocmit dupa 14 zile de la retinerea permisului cyan cyan Art.97-OUG 195/2002 (2) Retinerea permisului de conducere ori a certificatului de inmatriculare sau de inregistrare se face de catre politistul rutier, \"de ... (vezi toată discuția)