avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Desfasurarea unor activitati in timpul concediului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Desfasurarea unor activitati in timpul concediului crestere copil

Buna ziua, in timpul concediului de crestere copil persoana in cauza poate desfasura activitati de voluntariat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 30 August 2013
Da, se pot desfasura activitati de voluntariat in timpul CCC.
Multumesc frumos! Se poate incheia si contract de voluntariat?
poate desfasura ce activitati vrea numai sa nu fie retribuote, deoarece atunci nu i se mai plateste indemnizatia cic
Multumesc!
av.antoanelageaman a scris:

poate desfasura ce activitati vrea numai sa nu fie retribuote, deoarece atunci nu i se mai plateste indemnizatia cic


Nu este adevarat.
Legea nr.195/2001 prevede pentru ce fel de activitati se poate incheie un contract de vluntariat si cine este beneficiarul acestora.

Art. 2. - În sensul prezentei legi:
a) voluntariatul este activitatea de interes public desfăşurată din proprie iniţiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestaţie materială;
b) activitatea de interes public este activitatea desfăşurată în domenii cum sunt: asistenţa şi serviciile sociale, protecţia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învăţământ, ştiinţific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecţie a mediului, social şi comunitar şi altele asemenea;
c) organizaţia gazdă este persoana juridică de drept public sau persoana juridică de drept privat, fără scop patrimonial, care administrează activitatea de voluntariat. În raport cu natura activităţii desfăşurate, complexitatea acesteia, riscurile pe care le implică, impactul produs, respectiv răspunderea pe care o implică, între părţi se poate încheia un contract de voluntariat;

Art. 5. - (1) Este interzis să se încheie contract de voluntariat în scopul de a evita încheierea unui contract individual de muncă sau, după caz, a unui contract civil de prestări de servicii ori a altui contract civil cu titlu oneros pentru efectuarea prestaţiilor respective.
(2) Sunt lovite de nulitate absolută contractele de voluntariat încheiate cu aplicarea dispoziţiilor prezentei legi de persoanele juridice prevăzute la art. 1, în scopul evitării încheierii unui contract individual de muncă sau, după caz, a unui contract civil de prestări de servicii ori a altui contract civil cu titlu oneros.

....

Prin urmare, contractul de voluntariat nu se poate incheia cu o societate comerciala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica sau contract de colaborare JackyVip JackyVip Buna , eu vreau sa fac practica la diverse firme , pentru a acumula experienta in anumite domeni, si eu nu vreau sa cer nici o remuneratie , ce contract este ... (vezi toată discuția)
Contract de voluntariat si indemnizatie pentru ccc? aadalya aadalya buna ziua, am o rugaminte la un d./d-na avocat cu privire la un contract de voluntariat: sunt in concediu de crestere copil (2 ani); de curand am fost ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Claus1500 Claus1500 Buna ziua, Am o intrebare referitoare la perioada concediului de crestere al copilului. Situatia mea se prezinta astfel: Sunt angajat in ultimile 8 luni ... (vezi toată discuția)