avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Norma intreaga la 2 locuri de munca diferite.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Norma intreaga la 2 locuri de munca diferite.

Cineva m-a rugat sa pun o intrebare referitor la cazul sau concret si anume: persoana respectiva este profesor discipline tehnologice si de legislatie rutiera la un liceu auto, activand la liceul respectiv cu norma intreaga. Intrebarea dansului este urmatoarea: poate sa activeze atat cu norma intreaga la liceul respectiv, dar si cu norma intreaga ca instructor auto la o scoala de conducatori auto (privata- ce pregateste cursanti pentru obtinerea permisului de conducere categoriile A, B, C, D), deci in total 2 norme intregi, care in cazul dansului nu depasesc 16 ore/zi? Iar daca nu poate, care ar fi timpul minim partial cu care ar putea sa lucreze ca instructor auto.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dmradu , utilizator 16:50, 31 August 2013
1. Din Codul muncii:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. - Nu se face nici o referire la o conditie anume privind durata timpului de munca.
- Asadar puteti sa aveti cate contracte individuale de munca puteti sa onorati cu conditia ca nu fiti incompatibil pentru acest cumul (studiati statutul cadrului didactic).
Poate cumula cele doua functii intrucat nu sunt in incompatibilitate.

Potrivit Ordinul ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 1.019/2009 pentru aprobarea Metodologiei privind atestarea instructorilor de pregătire practică si a profesorilor de legislatie rutieră,..., instructorii auto pot fi angajati ai unei scoli de conducători auto sau pot fi autorizati conform prevederilor metodologiei privind autorizarea instructorilor de pregătire practică.
Va multumesc pentru rapuns, insa aicea-i problema: 1019 a fost abrogat si inlocuit cu 733 si odata cu acesta si instructorii autorizati au fost desfiintati; deci vrea sa treaca ca instructor cu norma intreaga pentru ca instructorii autorizati numai pot sa activeze.
Intr-adevar, Ordinul respectiv a fost abrogat. Scuze pentru eroare.
Instructorii auto, atestati conform reglementarilor specifice în vigoare, care au obtinut autorizatie ca scoli de conductori auto în conformitate cu prevederile prezentelor Norme, isi pot desfasura activitatea ca PFA..
Ordinul prevede ca un instructor poate fi angajat la o Scoala de conducere auto cu c.i.m. pe durata nedeterminata, fara a face disctnctie cu privire la durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial.
Da, insa asta e problema dansului: pana acum a activat ca instructor autorizat, iar de-aici incolo vrea sa activeze ca instructor angajat cu norma intreaga. Nu mai stie dupa cine sa se ia: unii ii spun ca in situatia dansului poate sa activeze cu norma intreaga atat la liceul auto ca profesor, cat si ca instructor angajat la o scoala auto, iar altii ca poate ca poate sa activeze cu norma intreaga numai la liceul auto ca profesor, iar la o scoala auto cu timp partial. Nu stim care e raspunsul corect, daca situatia dansului reprezinta o incompatibilitate conform codului municii.

Alte discuții în legătură

Un ordin poate abroga o lege? vio.micle vio.micle Va rog sa-mi spuneţi daca un ordin a unui ministru abroga o lege . In speta Ordinul OMTI nr. 1019/2009 iar cei din cadru ARR refuza sa mai elibereze ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate carburant scoala de soferi alexeradu alexeradu O scoala de soferi are contracte incheiate cu instructori autorizati pentru instruirea practica a elevilor, prin care se obliga sa asigure ... (vezi toată discuția)
Interpretare articol de lege naebutnariu naebutnariu O R D I N pentru aprobarea Metodologiei privind atestarea instructorilor de pregătire practică și a profesorilor de legislație rutieră, a Normelor ... (vezi toată discuția)