avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... interpretare articol de lege
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

interpretare articol de lege

O R D I N pentru aprobarea Metodologiei privind atestarea instructorilor de pregătire practică și a profesorilor de legislație rutieră, a Normelor privind autorizarea școlilor de conducători auto, a Metodologiei privind autorizarea instructorilor de pregătire practică, a Programei de școlarizare și a Metodologiei de organizare și desfășurare a cursurilor de pregătire teoretică și practică în vederea obținerii permisului de conducere*)
(4) Se consideră îndeplinită condiția prevăzută la alin. (1) lit. c), dacă școala face dovada că:
a) are angajați, cu contract de muncă pe o perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, minim 2 instructori auto, și un profesor de legislație rutieră atestat;

intrebarea este ce conditii trebuie sa indeplineasca pentru angajare instructorii si profesorul de legislatie?
Daca inainte de şi nu se afla virgula treaba era mai clara, dar acolo se află o virgulă care adaugă la propoziţia principală o propoziţie secundară.
Eu am înteles ca scoala trebuie sa aibă si un profesor de legislatie rutiera dar fara a fi specificata forma lui de angajare( cu 2 ore, cu norma intreaga, cu contract de colaborare, etc). Care este realitatea?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 22:40, 1 Noiembrie 2009
Eu nu vad ca ar diferentia profesorul de legislatie de cei minim 2 instructori auto.
Legiuitorul spune la inceput angajati,apoi spune forma CIM obligatorie si minimul necesar de persoane in specialitate.
Doar nu credeti ca se refera doar la angajatii auxiliari,care este posibil sa nu existe?
Parerea mea este ca si profesorul de legislatie de incadreaza la norma intreaga si perioada nedeterminata.
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
Crissa C, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma intreaga la 2 locuri de munca diferite. dmradu dmradu Cineva m-a rugat sa pun o intrebare referitor la cazul sau concret si anume: persoana respectiva este profesor discipline tehnologice si de legislatie rutiera ... (vezi toată discuția)
Legislatie autorizare scoli de soferi scoalapriority scoalapriority Buna ziua, Am o intrebare legata de continutul si interpretarea, mai exact, a unui text de lege si anume: [b]\"a) are angajați, cu contract de muncă pe ... (vezi toată discuția)
Un ordin poate abroga o lege? vio.micle vio.micle Va rog sa-mi spuneţi daca un ordin a unui ministru abroga o lege . In speta Ordinul OMTI nr. 1019/2009 iar cei din cadru ARR refuza sa mai elibereze ... (vezi toată discuția)