avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1288 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistent personal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistent personal

Sunt persoana cu handicap gradul 1 permanent cu asistent personal.
Anul acesta in vara am terminat masterul si as dori sa ma angajez,si vroiam sa va intreb daca exista vreo posibilitate daca in cazul unei angajarii sa pot pastra incontinuare gradul si asistentul personal mai poate avea grija de mine? si este necesar ca acesta in cazul angajarii mele sa fie nevoit sa-i incheie contractul de munca?
Mentionez ca eu am probleme cu coloana foarte grave si am 5 operatii pe coloana,necesitand terapie toata viata.
Astept un raspuns.:)
Am vorbit cu cineva de la ANPH si mi-a zis ca ca aveti dreptul la munca, va veti pastra drepturile de persoana cu dizabilitati, optand pt indemnizatia de insotitor in locul asistentului personal. Am sa mai studiez si eu.
emil6702 a scris:

... optand pt indemnizatia de insotitor in locul asistentului personal.

Nu am inteles inseamna asta? Ca in loc de asistent personal trebuie sa isi ia insotitor? Sau poate sa isi ia insotitor? Sau cum? Daca puteti sa detaliati. Multumesc.
trandafir2 a scris:

emil6702 a scris:

... optand pt indemnizatia de insotitor in locul asistentului personal.

Nu am inteles inseamna asta? Ca in loc de asistent personal trebuie sa isi ia insotitor? Sau poate sa isi ia insotitor? Sau cum? Daca puteti sa detaliati. Multumesc.

pai e cat se poate de clar, va renunta la asistentul personal pt indemnizatia de insotitor, asa se cheama, adica e o suma de bani -cam 640 lei din ce stiu- alta decat indemnizatia de handicap grav de 293 lei
Si asta inseamna ca asistentului personal i se va desface contractul de munca si nu va mai avea grija de mine?
Mai concret pe mine ma intereseaza si ce se va intampla cu asistentul meu personal?
Va multumesc pentru raspunsul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană ... nitulescugabrielasimona nitulescugabrielasimona Începând cu 1 ianuarie 2024 cât va fi plata pentru o persoană cu handicap cu însoțitor? Mulțumesc frumos. (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru persoane cu dizabilitati fany74 fany74 Daca sunt doi handicapati de grad1 grav intr-o familie nu ar trebui sa primeasca amandoi indemnizatie de handicapati si fiecare de un asistent personal?X-( (vezi toată discuția)
Pot sa ma angajez daca beneficiez de indemnizatie ca persoana incadrata in grad de handicap? dana 123 dana 123 Sunt beneficiarul unei indemnizatii de handicap gr I cu insotitor si de curand am primit o oferta de munca in conditii avantajoase. In conditiile in care ... (vezi toată discuția)