avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca, inregistrari incomplete
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca, inregistrari incomplete

Mi s-a omis inscrierea in cartea de munca in anul 2008 a sporului de vechime acordat prin decizie semnata de conducerea unitatii, decizie pe care o am in original datata, semnata, inregistrata si stampilata. Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:26, 31 August 2013
D112 nu era reglementata in 2008 .
Declaratia de CAS exista din aprilie 2001, ulterior ANAF i-a dat numele "D112".
D112 a incorporat toate declaratiile - pensie, somaj, sanatate - si nu numai declaratia de CAS .

zanazane a scris:

Poate fi tras cineva la raspundere?


Da, poate fi tras cineva la raspundere . Răspunderea patrimonială a angajatorului poate fi declanşată dacă salariatul a suferit un prejudiciu material sau moral.

art.253 C.mun.
(1) Angajatorul este obligat, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, să îl despăgubească pe salariat în situaţia în care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul.
(2) În cazul în care angajatorul refuză să îl despăgubească pe salariat, acesta se poate adresa cu plângere instanţelor judecătoreşti competente.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Indiferent cum se numea exista acea declaratie nominala lunara emisa si depusa de angajator la pensie, sanatate si somaj (pe acele timpuri) iar astazi la ANAF.

2. - Care ar fi prejudiciul material sau moral suferit de salariata in cauza daca angajatorul a depus declarattile lunare dar nu a completat in carnetul de munca sporul de vechime?
- Nu este nici un fel de prejudiciu si salariata mai pierde si timpul si banii prin salile de judecata datorita sfatului dat.
- Apelarea la instanta de judecata trebuie sa fie ultima cale la care sa apeleze un om.

3. Daca solicita adeverinta cu stagiul de cotizare de la Casa de Pensii vede daca acest spor a fost evidentiat in venituri si scapa de necazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie Cherciudumitrache Cherciudumitrache Buna ziua, In adeverinta cu sporuri emisa de angajator sunt sporurile de vechime pan in data de 28.02.2003 si sporurile pentru pensie suplimentara pana in ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pensie LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca este necesara, la dosarul de pensie, limita de varsta, adeverinta cu salariile brute realizate, care sunt diferite mult de salariile de baza inregistrate ... (vezi toată discuția)
rog punct de vedere referitor la cerere fost salariat, pentru dosar pensie dory2014 dory2014 Un fost salariat al societatii care este posesor al carnetului de munca de unde reiese vechimea sa in munca , solicita eliberarea unui document din ... (vezi toată discuția)