avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Aplicare TVA 9%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Aplicare TVA 9%

vreau sa stiu daca pentru cozonaci umpluti ,paleuri glazurate ,saleuri, fursecuri ,se aplica tva 9%
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 31 August 2013
Potrivit Codului fiscal, de la 1 septembrie, cota redusa de 9% se aplica asupra bazei de impozitare pentru urmatoarele livrari de bunuri:
- toate sortimentele de paine, precum si urmatoarele specialitati de panificatie: cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzelute si impletituri, care se incadreaza in grupa produse de brutarie la codul CAEN 1071;
- faina alba de grau, faina semialba de grau, faina neagra de grau si faina de secara, care se incadreaza la codul CAEN 1061;
- triticum spelta, grau comun si meslin, care se incadreaza la codul NC 1001 99 00, si secara care se incadreaza la codul NC 1002 90 00.

Cota redusa de TVA se aplica si pentru cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzelute si impletituri, care se incadreaza in grupa produse de brutarie la codul CAEN/CPSA 1071, actul normativ emis de MFP definind aceste produse ca "produse de panificatie care au compozitia painii".

Totusi, in cazul in care aceste produse au umplutura de orice fel, ele nu se mai califica pentru a beneficia de cota redusa de TVA, se mai specifica in Ordinul MFP nr. 1436/2013.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...


In speta, cozonacii umpluti ,paleurile glazurate ,saleurile, fursecurile nu beneficiaza de cota redusa la TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare tva 9% la faina alba soricanicoleta soricanicoleta intr-un magazin alimentar , comertul cu amanuntul cat este tva-ul la faina 24% sau 9%? (vezi toată discuția)
Aplicare tva 9% kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O firma de distributie a primit o cantitate de faina de la un furnizor cu tva 24%. De la 1 sept. o vinde cu tva 9 % ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Produse ce vor avea tva 9% de la 1.09.2013 daniscom daniscom Conform Ordinului 1436/852/2013 privind aplicarea cotei reduse de TVA 9% pentru paine si specialitati de panificatie, rezulta la art.1, aln. 1 litera b ... (vezi toată discuția)