avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Chemare cetatean strain din non UE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Chemare cetatean strain din non UE

Buna ziua sant cetatean strain am aplicat pentru azil si am luat azilul ,o am pe sora din partea mamei in Siria si as dorii sa stiu daca ii pot face chemare in Romania .Mentionez ca am si contract de inchiriere incheiat la circa financiara .
Cel mai recent răspuns: Iarys , utilizator 00:16, 12 Aprilie 2018
Pentru cetăţenii anumitor state din afara Uniunii Europene sau din Spaţiul Economic European care doresc să călătorească în România este necesară şi obţinerea unei invitaţii, făcută de o persoană fizică sau juridică, cetăţean român sau străin cu reşedinţa în România.

Din invitaţie trebuie să rezulte că invitatorul va asigura costurile privind îndepărtarea, în cazul în care străinul invitat nu părăseşte România până la data la care încetează dreptul de şedere stabilit prin viză, precum şi, mijloacele de întreţinere şi cazarea (atunci când persoana vizitată se obligă).
multumesc pentru raspuns .Dar nu trebuie sa depun ceva bani in cont pentru aceasta chemare?Am inteles ca pentru cei din tarile non ue ex siria ar trebuii sa depunem bani in cont ,cu care sa justificam ca putem intretine persoana invitata in romania ...
Pot face invitaţii cetăţenii români, cetăţenii unui alt stat membru al Uniu nii Europene, ai Spaţiului Economic European, cetăţenii Confederaţiei Elveţiene sau străinii posesori ai unui document care atestă rezidenţa sau dupa caz şederea pe teritoriul României.
Pentru obtinerea invitatiei, invitatorul trebuie sa prezinte la formatiunile teritoriale ale Inspectorului General pentu Imigrari urmatoarele documente:
- cartea de identitate sau paşaportul pentru cetăţenii români, cartea de identitate sau paşaportul şi certificatul de înregistrare, cartea de rezidenţă sau cartea de rezidenţă p ermanentă pentru cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene şi ale Spaţiului Economic European şi pentru cetăţenii Confederaţiei Elveţiene, precum şi pentru membrii de familie ai acestora şi paşaportul şi permisul de şedere pentru străini, în original şi în copie;
- dovada asigurarii conditiilor de cazare*, in original si copie;
- dovada posibilitatilor de asigurare a intretinerii strainului in cuantum de cel putin 30 euro/zi pentru intreaga perioada pentru care este invitat**;
- copie de pe documentul de trecere a frontierei de stat (pasaport, titlu de calatorie, etc.)
apartinand strainului invitat***;
- doua fotografii de dimensiunea 3 x 4 cm (tip pasaport) ale strainului invitat;
- taxe: - 19 RON taxa consulara; se achita la Trezorerie/C.E.C. in c ontul bugetului de stat nr.
20330102;
- 3 RON taxa cerere; se achita la Trezorerie/C.E.C. in contul bugetului de stat nr. 20330102;
- 1 RON contravaloare formular -tip; se achita la Trezorerie/C.E.C. in contul bugetului de stat
nr.20330108;
______________________________
* se poate face printr -un contract de vanzare - cumparare, contract de inchiriere, contract de
comodat, declaratie notariala de luare in spatiu, hotarare judecatoreasca sau orice alt document, eliberat in conditiile legii, prin care se p oate face aceasta dovada;
** se poate face cu adeverinta de salariu, talon de pensii, extras de cont bancar ori alte documete echivalente;
*** valabilitatea pasaportului trebuie să depasească valabilitatea vizei cu cel puţin 3 luni

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns...
Buna seara ..cine poate sa.mi spuna ce trebuie sa fac sa poata sa vina prietena mea filipineza in romania?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza cetatean egiptean Madalina_mihaela Madalina_mihaela Buna ziua! As dori sa stiu cum poate sa ma viziteze si ce acte sunt necesare pentru viza unui cetatean egiptean cu resedinta in Arabia Saudita.Se poate face ... (vezi toată discuția)
Cum voi face dovada de intretinere cetatea strain? maia87 maia87 Am citit care-s conditiile de a aduce un cetatean strain, algerian, pe teritoriul Romaniei. Ceea ce ma impiedica sa demarez procedurile este faptul ca nu am in ... (vezi toată discuția)
Obtinere viza de scurta sedere pentru cetatean irakian keana keana Ma puteti ajuta cu un raspuns concret referitor la actele necesare si conditiile care trebuie indeplinite pentru ca un cetatean irakian sa obtina viza de ... (vezi toată discuția)