avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren arabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren arabil

sunt un inginer agronom ce lucrez teren arabil intr-o localitate, anul trecut am luat in arenda un teren de 5 ha pe care il lucra un fermier din zona, atunci acel fermier i mi da terenul in alt loc ce nu corespunde cu titlu de proprietate am fost nevoit sa lucrez acolo unde m-i l-a dat acel fermier acum eu impreuna cu propritarul am facut notificare la primarie ca din 1 septembrie vom lucra terenul pe pozitia din titlu ca sa anunte pe cel ce lucreaza in acel loc, noi am masurat acel teren cu o persoana autorizata am batut tarusi, acum pe data de 1 septembrie merg la acel teren masurat de proprietar si deja il lucreaza un fermier din zona spunandu-mi ca cine sunt eu sa il deranjez,ca el nu se da la o parte ,iam spus ca eu am un contract de arenda ,,,,,,,,,,,,,,intrebarea mea este eu am dreptul sa-i intorc cultura sau sa fac plangere la polite pentru rulburare de proprietate sau sa faca proprietaru? vreau sa precizez ca ferimerii sunt puterea locala sotia unui fermier este secretarul primariei ,,,,,,
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:18, 9 Septembrie 2013
Proprietarul sa formuleze plangere penala pentru tulburare de posesie, pe care s-o depuna direct la Parchet, nu la politie, pentru ca probabil sunt partinitori.
problema e ca acum trebuie sa facem lucrarile de toamna si asta cu plangerea ne cam duce in toamna.
Daca sunteti 100% sigur ca suprafata dvs. se suprapune cu cea folosita de acel arendas, puteti sa lucrati pamantul ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, si daca cineva are ceva de revendicat, sa faca acea persoana reclamatie, si va trebui sa dovedeasca el in ce baza revendica acel teren, dvs. avand actele in regula.
va multumesc, cel mai bun raspuns.
Contractul de arendă se încheie între proprietarul terenului şi cel care va lucra terenul. Terenul este identificat în acest contract prin suprafaţă, vecinătăţi, categorie de folosinţă, etc.Acest contract se înregistrează la primărie.
Prin urmare, fiind identificat şi identificabil , d-voastră, împreună cu proprietarul, trebuia să stabiliţi de la început care este terenul pe care îl veţi lucra.
Cel care v-a arendat terenul este răspunzător de predarea acestuia, conform contractului de arendare, şi acest proprietar trebuie să rezolve această problemă., intervenind obligaţia arendatorului(a celui care va arendat terenul)să îl garanteze pe arendaş de evicţiune totală sau parţială precum şi de viciile ascunse ale lucrului pe care îl arendează.Prin urmare, stabiliţi cu acest proprietar exact locul arendat şi apoi solicitaţi în scris, primăriei, o comisie care să măsoare şi să stabilească dacă acesta este proprietatea arendatorului d-voastră sau a vecinilor care deja lucrează acel teren. Primăria are obligaţia aceasta şi trebuie să vă şi răspundă în termen de 30 de zile
Să nu uităm că toamna a şi venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate moc_laura moc_laura Buna ziua, am cumparat acum catva timp o suprafata de aproape 1 ha si vreau sa imi fac o ferma, este in afara localitatii, am posibilitatea racordarii la ... (vezi toată discuția)
Contract arenda Am un contract de arenda, eu fiind arendas, incheiat cu o persoana X. Respectiva persoana, are un contract de arenda incheiat cu un alt arendas, care expira ... (vezi toată discuția)
Schimburi de teren intre fermieri, fara acordul proprietarului de teren telecomanda telecomanda Buna ziua, Doresc daca se poate un raspuns. Speta este urmatoarea: Un teren agricol de 2 ha, nu este arendat. Un fermier societate comerciala,, DDD,, fara ... (vezi toată discuția)