avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sume poprite repartizate dupa intrarea in insolventa
Discuție deschisă în Executare silită

Sume poprite repartizate dupa intrarea in insolventa

Buna seara.
Am urmatoarea speta.
Un exec jud. a pus poprire pe conturile unei societati si a reusit sa popreasca o suma de bani. Ulterior infiintarii popririi, societatea a intrat in insolventa.
Sumele de bani poprite inainte de data deschiderii procedurii vor fi virate debitorului aflat in insolventa pt a fi repartizate de administratorul judiciar, sau vor fi repartizate catre creditorul urmaritor?
Aveti o hotarare pronuntata intr-o speta similara?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CRISTIAN CIRMACIU , Practician in insolventa 21:10, 10 Septembrie 2013
sumele retinute in urma popririi vor fi virate creditorului / creditorilor.
atat timp cat sumele au fost retinute inainte de pronuntarea judecatorului sindic de deschidere a procedurii insolventei.
Credeti ca executorul judecatoresc mai poate sa faca un proiect de distribuire catre creditori a acestor sume.
Acest act nu este considerat un act de executare?
Executorul judecatoresc poate sa-i restituie unui tert poprit, o suma de bani virata de acesta in contul Bej, in situatia in care tertul sustine ca aceasta suma nu era datorta debitorului ci a fost cesionata?...sau trebuie virata in contul de insolventa?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz executor de a vira sumele de bani CI Ioana Butan CI Ioana Butan Buna ziua Supun atentiei dvs urmatoarea speta: Impotriva unei soc se obtine o solutie favorabila prin care este obligata la plata unor sume de bani ... (vezi toată discuția)
Cesiune creante discover discover Situatie : tert popritul unui debitor plateste in conturile indicate de executor o parte din bani ,repr valoarea fact scadente la acel moment si la cateva ... (vezi toată discuția)
Cum se face distribuirea sumelor în cazul mai multor popriri ... karlasofia karlasofia Cum se face distribuirea sumelor în cazul mai multor popriri existente? Banca retine din salariu 50% și virează suma integral către Anaf. Pe contul de ... (vezi toată discuția)