avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere C.I.M.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere C.I.M.

Daca concedierea salariatului se face datorita desfiintarii postului, iar salariatul este si pensionar (incadrat cu cumul de pensie), trebuie sa-i acord si preaviz? La ce articol din Codul Muncii se incadreaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:37, 3 Septembrie 2013
Art.65 C.mun. este temeiul incetarii c.i.m.

Art.75 C.mun
(1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
...

Asadar, ii veti acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere art.61,a) alinapene alinapene In cazul concedierii conf. art. 61, lit. a din Codul muncii, se acorda preaviz? Daca se acorda, in baza carui articol? Multumesc! (vezi toată discuția)
Preaviz Valy62B Valy62B As vrea sa intreb daca un pensionar care este angajat cu carte de munca, are dreptul la preaviz in cazul unei concedieri. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Model notificare ajofm si itm concediere colectiva annabela annabela Va rog mult sa ma ajutati cu un model de adresa care se trimite catre AJOFM si ITM ca etapa prealabila emiterii deciziei de concediere colectiva. Multumesc. (vezi toată discuția)