avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... model notificare AJOFM si ITM concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

model notificare AJOFM si ITM concediere colectiva

Va rog mult sa ma ajutati cu un model de adresa care se trimite catre AJOFM si ITM ca etapa prealabila emiterii deciziei de concediere colectiva. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: annabela , utilizator 20:39, 6 Iulie 2012
Model notificare gasiti aici
[ link extern ]
Va multumesc mult. As mai avea intrebare. In caz de concediere colectiva salariatii beneficiaza de preaviz? La art. 75 din Codul Muncii nu am gasit printre beneficiarii de preaviz persoanele concediate in temeiul art. 68 CM....
Art. 75 C.mun.
(1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
...

Art. 66 C.mun.
Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului poate fi individuală sau colectivă.

Prin urmare, si in cazul concedierii colective se acorda preaviz ...
Suuuuuuuper :) Va multumesc foarte mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preavizul suspendat in timpul concedierii colective, va fi urmat de concediere colectiva sau individuala? laraband laraband Buna ziua, In urma aplicarii masurii de concediere colectiva, au fost emise Notificari de preaviz pentru cateva zeci de angajati, iar dupa finalizarea ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere art.61,a) alinapene alinapene In cazul concedierii conf. art. 61, lit. a din Codul muncii, se acorda preaviz? Daca se acorda, in baza carui articol? Multumesc! (vezi toată discuția)
Desfacere c.i.m. cheslil cheslil Daca concedierea salariatului se face datorita desfiintarii postului, iar salariatul este si pensionar (incadrat cu cumul de pensie), trebuie sa-i acord si ... (vezi toată discuția)