avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Cand actioneaza mediatorul
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Cand actioneaza mediatorul

Societatea la care lucrea a vandut marfa catre o alta societate -client- si nu ne-a platit. Am notificat clientul , Care va fi urmatorul pas pe care trebuie sa-l fac ? Ma adresez unui mediator sau pot sa depun la judecatorie actele pentru ordonanta de plata ?
Va multumesc!
Anrei Iosif
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:25, 3 Septembrie 2013
Conf art 2 alin 1^2 Lg 192/2006 instanţa va respinge cererea de chemare în judecată ca inadmisibilă în caz de neîndeplinire de către reclamant a obligaţiei de a participa la şedinţa de informare privind medierea, anterior introducerii cererii de chemare în judecată, sau după declanşarea procesului până la termenul dat de instanţă în acest scop, pentru litigiile în materiile prevăzute de art. 60^1 alin. (1) lit. a)-f)*).
Conf art 60^1* alin 1 lit f Lg 192/2006 in litigiile ce pot face, potrivit legii, obiect al medierii sau al altei forme alternative de soluţionare a conflictelor, părţile şi/sau partea interesată, după caz, sunt ţinute să facă dovada că au participat la şedinţa de informare cu privire la avantajele medierii, în litigiile civile a căror valoare este sub 50.000 lei, cu excepţia litigiilor în care s-a pronunţat o hotărâre executorie de deschidere a procedurii de insolvenţă, a acţiunilor referitoare la registrul comerţului şi a cazurilor în care părţile aleg să recurgă la procedura prevăzută la art. 1.013-1.024 sau la cea prevăzută la art. 1.025-1.032 din Legea nr. 134/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Conf art 1.025 alin 1 Cod pr. civ. prezentul titlu se aplică atunci când valoarea cererii, fără a se lua în considerare dobânzile, cheltuielile de judecată şi alte venituri accesorii, nu depăşeşte suma de 10.000 lei la data sesizării instanţei.

In concluzie, daca valoarea marfii nu depaseste 10000 lei si optati pentru procedura speciala prev de Cod proc. civ. si Ordinul MJ 359/2013, nu e nevoie sa apelati la un mediator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere in litigiile civile intre profesionisti antisocial charm antisocial charm Buna ziua! Studiind Legea 192/2006 cu modificari privind medierea am remarcat ca-n litigiile comerciale partea se poate( deci poate nu e obligatoriu) adresa ... (vezi toată discuția)
Trebuie mediere cu restantier intretinere? andreistan andreistan Buna ziua, Suntem asociatie de proprietari si vrem sa actionam in instanta 3 restantieri la intretinere cu [b]restante de cate 4000 RON[/b]. Ii vom ... (vezi toată discuția)
Judecata cu o alta firma forsi68 forsi68 Buna, daca ma poate lamurii cineva care sunt pasii de urmat pentru a da in judecata o firma care are datorii catre firma noastra si nu vrea sa plateasca . ... (vezi toată discuția)