avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Achizitie echipamente centru de copiere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Achizitie echipamente centru de copiere

Buna ziua, daca vreau sa infiintez spre exemplu un centru de copiere, pot sa cumpar echipamentul personal si mai apoi sa deschid firma si sa folosesc echipamentul in cadrul firmei, in speta copiatorul, sau trebuie mai intai sa imi deschid firma si pe urma sa achizitionez echipamentul cu factura pe firma?
Cel mai recent răspuns: Gabriela ZAILIC , Contabil 16:59, 5 Septembrie 2013
Puteti achizitiona echipamentul in nume personal, daca asta doriti. Pentru a-l folosi in cadrul activitatii societatii, este necesar un contract de comodat sau de inchiriere pentru bunurile respective. Daca optati pentru contract de comodat (folosinta gratuita), nu veti avea cheltuieli cu aceste echipamente. Daca optati pentru contract de inchiriere, chiria pe care o veti incasa de la firma va fi cheltuiala deductibila pe firma. Totodata, dvs., ca persoana fizica datorati impozit pe veniturile respective si contributii sociale.
Parerea mea este sa infiintati mai intai firma si apoi sa achizionati echipamentele, mai cu seama ca infiintarea unei societati comerciale dureaza doar cateva zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutii pentru societate filipacul filipacul Suntem o societate nou infiintata plasare forta de munca. Incercam sa deschidem noi relatii in UE mai precis la inceput in Olanda. Am gasit o companie cu ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat între societãþi comerciale mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Contractul de comodat se poate incheia intre doua societati, persoane juridice? Acesta trebuie inregistrat la adminstratia financiara ? (vezi toată discuția)
Utilizare echipament personal in firma persoanala ryde6 ryde6 Doresc să imi înființez un srl unde as vrea să folosesc un exhipament personal (imprimata 3d, achiziționată pe persoană fizică din altă țară). Pot ... (vezi toată discuția)