Romania...o tara inapoiata...o tara care datorita furaciunilor din partea tuturor celor care au luat bani pentru a se ocupa de problema cainilor nu au fost in stare a se descurca.
Uciderea cainilor ce va aduce?
Oprobiul public international.
In tarile dezvoltate animalele sunt protejate insa acolo nu se fura din banii alocati.
Solutia cu adaposturile pentru caini era una simpla insa toti factorii de conducere nu au dorit cu adevarat sa fie rezolvata.
Cat de usor putea fi rezolvata problema si nu au rezolvat-o...
Acum se afla sub presiune si criza de timp si ca sa iasa bine vor sa ucida cainii.
Doar in Romania se poate asa ceva...
mediator_comeaga
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cea mai simpla (si cea mai lasa) solutie este sa sacrifici animalele, fara alta vina decat aceea de a fi aparut pe lume intr-o societate bolnava moral. Cei care ar fi fost in masura sa rezolve civilizat aceasta situatie sunt niste nemernici fara constiinta, fara frica de Dumnezeu, fara respect pentru viata sau pentru cei in fata carora raspund, cel putin teoretic, respectiv comunitatile pe care le servesc.
Daca s-ar fi vrut, s-ar fi putut rezolva problema, insa ceea ce spune Lulica este adevarat: cainii sunt o sursa de bani, daca ei dispar, dispare si posibilitatea de a baga in buzunar acesti bani. Medicii veterinari la care imi tratez cateii imi povesteau cum fac "sterilizarile" cainilor fara stapan anumiti colegi ai lor: ii taie si ii cos la loc, atat. Si incaseaza onorariul. Se refereau, evident, la femele, unde sterilizarea nu poate fi constatata "vizual". Ca atare, ce nu se vede poate fi facut "romaneste". De ce sunt cainii vinovati pentru asta?
Societatea romaneasca trebuie reparata moral. Trebuie sa reinvatam bunul simt, mila crestina, compasiunea, responsabilitatea, trebuie sa ne reeducam onoarea, demnitatea, spiritul civic. Spiritul civic nu inseamna votul in favoarea mortii unor animale nevinovate, ci sanctionarea celor care au determinat ajungerea in aceasta situatie si constrangerea celor care raspund de rezolvarea ei sa isi faca treaba in mod onest si responsabil. De ce trebuie sa moara cainii pentru ca exista suboameni care i-au exploatat pana acum? Pentru ca a fost declansata aceasta isterie generala, pe fondul unei cumplite drame, al unei tragedii ingrozitoare. Aceasta isterie intretinuta de presa care exploateaza durerea acestei familii in cel mai grotesc si meschin mod, a abatut din nou atentia de la alte probleme care pareau sa ameninte linistea celor care vor sa guverneze netulburati, dupa cum le dicteaza interesele. Nu s-a mai vorbit nimic de Rosia Montana, de exploatarile gazelor de sist din Vaslui... Si abia ce incepuse lumea sa fiarba si sa se manifeste. Se intampla deja de atata timp manipularile acestea incat doar sa fii copil sa nu le vezi.
Zilnic apar stiri despre copii flamanzi, chinuiti, ucisi sau maltratati chiar de familiile lor. Nimeni nu a cerut eutanasierea acelor monstri. Acest copilas disparut atat de tragic putea sa sfarseasca, nefiind supravegheat, sub rotile unei masini sau rapit, abuzat, batut... Se intampla din nefericire si astfel de lucruri, dar oare soferul care l-ar fi accidentat sau rapitorul, pedofilul, etc. ar fi fost "eutanasiati"? Cred ca nu. Cainii sunt la indemana insa. Iar adevaratii responsabili vor ramane linistiti in functiile lor, operatiunea "referendumul - eutanasierea" va mai baga niste bani in buzunarele cui trebuie, cainii vor reaparea oricum pe strazi, abandonati de cei care nu ii mai vor, iar copiii nostri vor invata ca cea mai simpla cale de a rezolva o situatie nedorita este sa ii sacrifici pe cei care nu se pot opune sau care nu isi pot striga neputinta. Calea cea mai simpla si mai lipsita de Dumnezeu. Iar necinstea si hotia vor ramane din nou nepedepsite.
Lipsa moralitatii ne-a adus aici, nu cainii fara stapan. Daca nu vom intelege ca trebuie sa ne vindecam moral ca oameni si ca societate, nu vom rezolva nimic. Ne vom murdari doar de sange si ne vom amagi constiintele ca ne-am manifestat spiritul civic. Si vom perverti pe mai departe sufletele copiilor nostri.
In anumite probleme exista asa zis-ul "point of no return". Da exista vinovati umani, da problema a fost perpetuata, da s-au risipit banii, dar ce credeti dumneavoastra ca rezolvati refuzand sa admiteti realitatea. La 64000 de maidanezi in Bucuresti din care 20% sterilizati cum credeti ca veti putea organiza un adapaost decent care sa le ofere conditii de viata bune nu conditii de lagar. Nici prin urmarirea sub lupa a fondurilor nu veti reusii sa gestionati o problema de asa magnitudine. Da e corect sa recunoastem ca nu ne-am preocupat ca societate sa urmarim problema si sa ne implicam, multi dintre romani nu s-au implicat in mai nici o actiune civica (rezultat tot al comunismului), dar ar insemna sa fim complet lipsiti de busola morala daca nici moartea unui copil de 4 ani in dintii maidanezilor deveniti pradator urban din necesitate nu ne-ar misca in actiune.
ONG-urile sa plateasca pentru ca au facut jocul autoritatilor, s-au facut ca adopta si le-au dat drumul in strada. Autoritatile sa plateasca ca s-au facut ca-i strang si in multe cazuri nici nu i-au sterilizat. Cainii sa dispara de pe strada si pentru ca nu e omeneste posibil sa intretii in conditii bune 64000 de caini, tot ce nu e adoptat in timp de x zile este eutanasiat. Asta-i legea in tari mai morale decat noi care nu maltrateaza animalele, si care nu au ocazia sa mai eutanasieze decat rar pentru ca populatia canina comunitara e la minim.
Ii vreti sa traiasca gasiti solutii sa fie adoptati corect si tinuti in casa. Altfel lasatii sa fie adormiti, cred ca e preferabil decat sa se sfasie intre ei, sa fie loviti de masini, sa se tarasca de colo colo cu blana in petice pentru ca sunt bolnavi.
Solutii sunt destule, numai ca-i greu de pus in practica, mai ales cand banii sunt papati de cei care se ocupa de ei. Nu toti cainii de pe strada trebuiesc eutanasiati. S-au investit in adaposturi pentru caini, sa-i adune si sa-i tina acolo. Sunt o gramada de someri si oameni care traiesc din ajutor social. Acesti oameni sa faca munca voluntara,(asa se face si in unele tari din occident), nu sa stea degeaba si statul sa-i plateasca. Sunt multe restaurante , brutarii, magazine care arunca o gramada de mancare. Aceste firme mai bine sa doneze mancarea respectiva acestor adaposturi. Si mie mi-e frica de cainii vagabonzi de pe strada, si nu sunt de acord sa-i mai vad in strada, dar trebuie gasita o solutie umana. Cand am vazut stirea eram foarte furioasa, plangeam si ziceam si eu sa moara toti cainii vagabonzi, dar din pacate nu putem judeca asa, nu e drept. Trebuiesc adunati, consultati, care sunt batrani, bolnavi intr-adevar ar fi mai bine eutanasiati, iar ceilalti sterilizati si sa stea in adaposturi sau adoptati. Daca n-ar exagera cu preturile atunci s-ar gasi bani pentru tot. Dar din pacate pe acte sunt cheltuieli prea mari, iar in realitate acesti bani sunt furati.
Cand eram mica adunam animalele pierdute pe strada si-i duceam acasa, i-am ingrijit cu drag. Mereu aveam 3-4 caini. Parintii niciodata n-au gonit aceste animale, tata chema medicul veterinar sa-i vaccineze si cateodata sa-i sterilizeze. De multe ori i-am gasit si stapani. Nu eram bogati, dar eram calculati si NU CRIMINALI.
Ar mai fi problema vagabonzilor (boschetarilor) ,destul de periculosi, pedofili, criminali, violatori care distrug suflete. Cu ei ce ar trebui sa facem? II eutanasiem?
Nici eu nu vreau caini pe strada, nici macar cainii nu vor sa traiasca pe strada. Nu a fost alegerea lor si nu si-au propusa ca obiectiv lupta cu specia umana.
Au ajuns in strada aruncati de oameni, au ramas acolo tot din cauza oamenilor. Si trebuie sa moara acum tot pentru ca vor oamenii. Asta pentru ca oamenii nu pretuiesc viata. Oamenii nu isi invata copiii ca animalele nu sunt fiinte inferioare in sensul ca ei sunt in drept sa ii omoare, ci pentru ca animalele depind de ei, iar ei trebuie sa isi asume responsabil aceasta menire. Nu toti au resurse intime sa iubeasca animalele, dar toti ar trebui sa respecte viata, sub toate formele ei. Nu putem "scapa" de tot ce ne complica existenta.
Reamintesc doar ca acei caini nu se aflau pe strada, ci pe un teren privat. Erau folositi pentru paza, doar ca atunci cand s-a produs aceasta tragedie, care putea fi in mod cert evitata tot de oameni, nimeni nu si-a mai asumat raspunderea pentru ei si au fost lasati sa raspunda singuri si sa moara. Cainii reactioneaza din instinct. Oamenii la fel?!
\"Romania este membra a UE. Alte state din UE ar trebui sa se uneasca si sa puna presiune asupra Romaniei sa isi ajute populatia canina cu un program de sterilizare finantat de Guvern si cu un program responsabil de ingrijire adecvata a cainilor existenti\" [ link extern ]
aia cu omoratu' cainilor e o chestie nasoala. exclusa. pentru ca e o idee proasta (si sa intrebe prin referendum asa ceva).
nota: vad ca e responsabila si ue pentru cainii maidanezi din romania. asta mi se pare corect.
si o corectie la articolul americancei:
pe vremea comunistilor nu se tineau cainii in apartamente pentru ca erau mici apartamentele, cum zice ea, americanca. ci pentru ca toata lumea era la servici.
pentru ca astazi, aceleasi apartamente, sunt pline de caini. pentru ca toata lumea sta toata ziua acasa (in apartamente).