avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Poștăriță agresivă și nepoliticoasă care ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Poștăriță agresivă și nepoliticoasă care amenință și refuză să livreze

Bună ziua,

Vă expun mai jos o situație pentru care aș dori o îndrumare, pentru a ști ce se poate face.

Bunica mea se confruntă de mai mult timp cu o poștăriță care are un comportament și limbaj extrem de nepoliticose și agresive, deși dumneaei nu a avut niciodată o atitudine nepotrivită față de poștăriță. De fiecare dată când îi livrează corespondența, poștărița îi vorbește urât, înjură, o amenință fie prin apel telefonic, fie în față, spunând că nu îi va mai aduce pensia sau plicurile dacă nu o găsește acasă și că trimite corespondența înapoi la destinatar dacă nu o găsește.

Din acest motiv, bunica mea se teme să plece de acasă pentru a-și face cumpărăturile sau pentru a efectua controalele medicale, fiind speriată că poștărița nu îi va mai aduce pensia și facturile.

De asemenea, atunci când ajunge vreun plic pe numele unei rude (nepot/nepoată, fiică/fiu etc.), poștărița reacționează agresiv, înjură și întreabă de ce corespondența vine la adresa bunicii mele, spunând că pe viitor va refuza să-i mai aducă plicuri de-ale rudelor la adresă. În general, se plânge că s-a săturat să fie poștăriță și, dacă întâlnește vreo cunoștință de-a destinatarului în drumul dumneaei, refuză să mai livreze corespondența și o înmânează acelei persoane.

Din informațiile adunate, se pare că acest comportament nu este un caz izolat. Și alte persoane din zonă au parte de același tratament agresiv și vocabular injurios. Unele persoane s-au plâns deja la oficiul poștal, însă li s-ar fi spus „să aducă ei un poștaș”, deoarece nu are cine să ocupe postul, ceea ce mă face să cred că este protejată din interior.

Prin urmare, majoritatea persoanelor evită să mai reclame situația sau să-i spună în față că sunt deranjați de comportamentul dumneaei, de teamă că nu își vor mai primi pensiile, facturile sau alte plicuri importante.

Aș dori să știu care ar fi pașii corecți pentru a se putea soluționa această situație. Ceea ce se întâmplă este total inadmisibil. Recent, bunica mea nu a mai fost la controalele medicale necesare, din cauza temei față de poștăriță.

Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns și pentru îndrumare.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2025
mbot, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:33, 15 Octombrie 2025
Ați scris destul de mult pentru o problema care putea fi descrisa în câteva rânduri.Variantele sunt doua, proces civil prin care bunica poate cere daune morale pt calomnie,insulta (varianta greu de crezut ca este viabila pt un varstnic)sau sesizare scrisa la dirigintele oficiului poștal unde lucrează ,, postarita"in care sesizați comportamentul acesteia.Daca se mai radiază și alți petenti cu plângeri similare cu atât mai bine..Masuri pot fi dispuse doar de către angajator,,despre fapte penale nu e vorba iar un proces civil durează..
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înțeleg din povetioară că poștărița e cam guralie, dar își îndeplinește sarcinile de serviciu.
Dacă nu te-a găsit acasă, nu-i obligată să te caute și mâine, îți lasă mandat și te duci la poștă.

Nu amenință cu nimic, așa trebuie să procedeze legal, n-ai fost acasă, aviz în cutia poștală, și de mâine faci drumuri, stai la coadă cu 10-20 în față la ghișeul poștei......
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde sa ma adresez? mihaela daniela mihaela daniela Buna seara cine ma poate ajuta nu stiu unde sa ma adresez ptr o reclamatie contra factoritei postale.Eu am avut o firma pe care am inchis-o la o adresa vecina ... (vezi toată discuția)
Violare corespondenta Jenu68 Jenu68 Buna ziua! Primesc corespondenta firmei( cataloage, facturi, etc.) prin intermediul Postei Romane care are un oficiu postal la noi, la tara. In ultima vreme ... (vezi toată discuția)
Atributiile postasului sovarroxana sovarroxana buna ziua,as dori sa stiu exact ce sarcini de serviciu are postasul si daca e obligat sa vina sa mi aduca somajul acasa sau macar sa ma anunte ca a sosit la ... (vezi toată discuția)