buna ziua,
in urma unui divort este obligatoriu a se face partajul? daca persoanele in cauza s-au recasatorit fara sa se mai faca acest partaj, ce drepturi au copii acestui cuplu, tinand cont de faptul ca unul dintre parinti a decedat?
Da, se poate divortul fara partaj, acestea fiind doua institutii de drept distinct reglementate...Daca partajul dupa prima casatorie nu s-a efectuat mai inainte de re-casatorirea fostilor soti, atunci inseamna ca fiecare noua familie rezultata dupa recasatorire are un patrimoniu distinct....Nu se intelege despre ce copii este vorba, adica din prima casatorie a celor care au divortat sau din cea de-a doua rezultata dupa recasatorire....In ambele situatii, copii din prima casatorie vin la mostenirea parintilor lor recasatoriti, in concurs cu ceilalti copii din noua casatorie si cu sotul supravietuitor,insa este dificil de precizat cu putinele date enuntate de dvs..... fara date mai multe, doar un avocet va poate sfatui correct si exact cu privire la pasii de urmat....
Copii sunt doar din prima casatorie, nu au existat alti copii dupa recasatorie.
Acestia (copii celor doi) isi pierd drepturile asupra bunurilor daca acestea au fost atribuite prin partaj unui singur parinte ?
Daca exista acest partaj si bunurile au fost atribuite sotiei ramase in viata, este adevarat faptul ca aceasta poate sa vanda unuia dintre copii fara consimtamantul celuilalt copil ?
Copiii nu au drepturi asupra bunurilor, ci drept de mostenire a parintilor. La decesul parintelui, bunurile aflat in proprietatea acestuia, se impart egal inte copii. Daca a avut sotie, sotia va mosteni 1/4, 3/4 impart fratii.
Daca dupa divortul parintilor, acestia au facut partaj si bunul la care va referiti i-a revenit parintelui acum in viata, acesta poate face ce doreste cu bunul sau.
Sistarea starii de indiviziune prin partaj nu este obligatorie.
Imparteala poate viza anumite bunuri.( altele urmand a-si pastra calitatea juridica, aceea a bunuri proprietate comuna in devalmasie ).
Daca bunurile dobandite in timpul casatoriei au fost partajate prin atribuire, proprietarul dispune de ele dupa cum doreste.
Act de donatie
cristina2488
as avea si eu o intrebare daca se poate. mama a fost casatorita in trecut cu un barbat cu care are 2 copii, majori amandoi, ulterior au divortat, si s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire
jaguar26iunie79
Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)