avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Vreau sa ma inscriu in Uniunea Colegiilor ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Vreau sa ma inscriu in Uniunea Colegiilor Consilierilor Juridici, dar nu pot pentru ca nu sunt angajata pe post, se poate si altfel?

ce as putea face, vreau sa ma angajez ca si consilier juridic, dar am piedici pt ca nu sunt inscrisa in Uniune....mentionez ca abia am terminat masterul anul acesta!
:frantic:X-(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:04, 25 Octombrie 2013
Angajati-va si apoi va inscrieti in Colegiu; explicati-I angajatorului ca acestia sunt pasii care trebuie sa ii parcurgeti, mai intai angajarea si apoi inscrierea in colegiu.
cred ca va puteti inscrie in colegiu, dar vorbiti ca membrii colegiului de conducere ai CCJ sa va inscrie pe tabel ca suspendat!
Inscrierea in CCJ se face anterior incheierii unui contract de munca. Procedural intai imi obtin calificarea, sunt trecut consilier juridic stagiar/definitiv de la caz la caz si odata cu angajarea se activeaza exercitiul profesional.
Unde este prevazuta obligativitatea de a se inscrie in CCJ?
Frumoasa intrebare:

1. Legea 200/2004 privind profesiile reglementate si calificarile profesionale (de)scrie ce este si cum este o profesie reglementata. (profesia de c.j. este prinsa in anexa) Scrie si ce e "diploma" si ce e "calificarea" si mai ales care este diferenta dintre ele;
2.Legea 514/2003 "scrie" ca profesia se "exercita" dar se si ORGANIZEAEAZA sub forma asociativa, precum "barourile de avocati".Mai trebuie si trimise evidentele consilierilor juridici catre instante judecatoresi, organe de cercetare penala etc., ori evidentele se creaza si se actualizeaza doar daca...scrie despre....(Stagiul, definitivatul si celelalte elemente... se fac...conform L51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.),...organizarea evidentelor se fac in regim asciativ dupa modelul "barourilor de avocati" etc.
3.Chiar daca este de ras: Statutul profesiei de consilier juridic care este publicat in M.Of. partea I (adica locul unde se publica actele normative)

Este mult mai mult unde "scrie", important este altceva si anume ca aceasta profesie a fost "viciata" de o permanenta chemare la o asa-zisa "libertate" profesionala, fara ca cei care pun intrebari de genul "da unde scrie" sa se gandeasca la minimul rational de principiu ca si daca nu exista o lege de exercitare si organizare dupa modelul barourilor, tot trebuia sa exista o forma de asociere. Nici macar atunci nu trebuia pusa intrebarea, redundanta dealtfel "unde scrie". As spune ca pe tricolor daca nu ar fi o disproportie vadita intre ce au facut generatii trecute cand si-au dorit un lucru si generatii mai noi care "nu vad" "unde scrie".
Indemn: Cititi altfel nu vedeti unde scrie.

Pentru ficare jurisconsult exista un al doilea cu pareri contrare. Rezultat 0.Asta-i tara. Multumesc oricum de intrabare.

Alte discuții în legătură

Incadrare jurist neinscris in corpul consilierilor juridici lidi02 lidi02 pot ocupa postul de jurist la o unitate sau e neaparat nevoie de a ma inscrie intai in Colegiul consilierilor juridici/ Multumesc (vezi toată discuția)
Calitatea de jurist Alina_2010 Alina_2010 Buna.Am si eu o nelamurire daca ma poate ajta cineva.daca o persoana termina dreptul, automat este licentiat in drept si are statut de consilier juridic.La un ... (vezi toată discuția)
Legi aplicabile consilierilor juridici angajati cu contract de munca Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate explica si mie cineva in sfarsit mai clar ce legi, ce drepturi si obligatii si ce statut se aplica consilierilor juridici care sunt ... (vezi toată discuția)